Itt vagy: » Hírek » Közel hétmillió lej versenysport támogatására

Közel hétmillió lej versenysport támogatására

2022. augusztus 8., hétfő

Kovászna Megye Tanácsa a sporttörvény alapján biztosíthat támogatást a többek között a kosárlabda-, jégkorong-, valamint az OSK utánpótlásnevelés programjaiban résztvevő csapatok bajnokságokon való részvételére. A 2022-2023-as versenyszezonban ez az összeg eléri a 6,8 millió lejt. A pályázati kiírásra beérkezett igényléseket a múlt héten bírálták el, a támogatásra vonatkozó tanácshatározatokat hétfőn fogadta el a megyei tanács, a héten a szerződések megkötésére is sor kerül. 

„Öt év alatt a sporttörvény alapján a versenysportokra szánt pályázati keretet 1,5 millió lejről 6,8 millió lejre növeltük. Úgy gondoljuk, az eredményekre méltán lehetünk büszkék mindannyian, hiszen a háromszéki sportklubok több sportágban kiválóan teljesítettek. Idén is támogatjuk a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztályát, a Sepsi OSK Sportegyesületet, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet és a Sepsi-SIC Sportklubot. Hajrá Háromszék!” – hangsúlyozta a tanácsülésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A következő idényre a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztálya a felnőtt és ifjúsági országos bajnokságon való részvételre 1,2 millió lejt kap, a Sepsi OSK Sportegyesületnek az U16 és az U17 junior csapatok az Elitek Ligájában és az Ifjúsági Ligában való részvételére 200 000 lejt ítéltek meg, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet 1,15 millió lejjel támogatják, hogy a Háromszéki Ágyúsok felnőtt jégkorongcsapat részt vegyen az országos bajnokságban.

A Sepsi-SIC Sportklub 4 256 140 lejt kap Kovászna Megye Tanácsától, az összegből biztosíthatják a junior- és felnőttsportolók számára a belföldi és nemzetközi kosárlabda, asztali tenisz, kerékpár, birkózás és kézilabda versenyeken való részvételt, valamint sportesemények és versenyek szervezését is finanszírozhatják. A támogatásból a 2021-es évben 2 051 727 lejt, a 2022-es évben pedig 2 204 413 lejt használhatnak fel.

Hírek