Sunteți aici: » Știri » Mai mulți bani pentru centrul de vizitare de la Reci

Mai mulți bani pentru centrul de vizitare de la Reci

Joi, 21 ianuarie 2010

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Covasna din 21 ianuarie 2010 consilierii județeni au votat în unanimitate modificarea proiectului centrului de vizitare. Termenul de predare a proiectului care va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Mediu” 2007-2013 este de 25 ianuarie. 

În decursul a trei săptămâni vom ști soarta proiectului înaintat spre finanțare pentru realizarea unui centru de vizitare în rezervaţia naturală „Mestecănişul de la Reci şi Bălţile de la Ozun-Sîntionlunca” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, domnul Demeter János.

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Covasna din 21 ianuarie 2010 consilierii județeni au votat în unanimitate modificarea proiectului centrului de vizitare. Termenul de predare a proiectului care va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Sectorial ”Mediu” 2007-2013 este de 25 ianuarie. Anul trecut Consiliul Județean Covasna a sprijinit înființarea centrului de vizitare prin adoptarea a mai multor hotărâri, însă modificarea acestor hotărâri a fost necesară din cauza schimbării ghidului solicitantului.

 

 

Au intervenit modificări și în studiul de fezabilitate datorate procedurii de avizare al PUZ-ului aferent proiectului de finanțare, deoarece centrul de vizitare va fi racordat la sistemul centralizat de apă-canalizare. Potrivit proiectului inițial apa potabilă trebuia asigurată din fântână proprie, iar apa menajeră trebuia captată în fosă proprie, însă datorită faptului că centrul se va afla într-o arie naturală protejată Consiliul Județean Covasna a hotărât ca centrul să fie racordat la rețeaua de apă și canalizare al localității Reci.

O altă noutate este lărgirea expoziției care va prezenta cu ajutorul unor echipamente multimedia moderne aria naturală protejată și va proiecta o imagine de ansamblu despre flora și fauna județului Covasna.

Noutăți