Sunteți aici: » Știri » Noua stație de asfalt din comuna Malnaș a fost recepționată

Noua stație de asfalt din comuna Malnaș a fost recepționată

Joi, 23 decembrie 2021

SC Drumuri și Poduri Covasna SA, care se află în proprietatea Consiliului Județean Covasna, a înființat un nou punct de lucru în Cariera Botoș din comuna Malnaș, unde a fost instalată o nouă stație modernă de producere a asfaltului. Compania a avut până acum două stații de asfalt mai vechi, una în municipiul Sfântu Gheorghe, cealaltă în comuna Sânzieni.

Pe baza unor considerente de mediu, de tehnologie și de capacitate, s-a luat decizia de a închide stația de asfalt din reședința de județ, și de a înființa una nouă în comuna Malnaș. Stația de asfalt din Sfântu Gheorghe funcționa cu tehnologia anilor '70, fiind depășită tehnic, de atunci orașul a continuat să se extindă, astfel că amplasamentul actual nu mai este la periferia municipiului, fiind mai greu accesibil. Terenul de pe strada Țigaretei din Sfântu Gheorghe a fost cumpărat de Consiliul Județean și acolo se va construi o nouă unitate medicală” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Capacitatea de producție a noii stații este de 160 t/h, ceea ce înseamnă că într-o oră poate umple 6 camioane. De fapt va fi o uzină care va avea cea mai mare capacitate din zona noastră, având marele avantaj că poate recicla asfaltul vechi în procesul de producție, reducând astfel costurile finale. Este important ca societatea, care este deținută de Consiliul Județean Covasna, să lucreze cu tehnologie de ultimă generație. Am început construcția stației, finanțată din surse proprii, la jumătatea lunii octombrie, recepția tehnică a fost făcută pe 23 decembrie, iar acum suntem pregătiți pentru a demara din primăvară lucrările” – a punctat managerul județului, Kovács Ödön.

Noua stație, marca Kredmash, are clasificarea EURO 1, este complet automatizată și poate produce toate tipurile de asfalt prevăzute de standardele europene și naționale. Valoarea echipamentului, cumpărat prin achiziție publică, este de aproximativ 1,5 milioane de euro și oferă cel mai bun raport calitate/preț. Stația de asfalt va începe producția în primăvara 2022, imediat ce temperaturile exterioare vor face posibilă activitatea în condiții optime.

Noutăți