Sunteți aici: » Știri » Oferta bogată la târgul Romexpo

Oferta bogată la târgul Romexpo

Duminică, 25 februarie 2018

În perioada 22-25 februarie la București la târgul internațional de turism Romexpo, asociațiile turistice din județele Harghita, Covasna și Mureș au promovat împreună valorile naturale și culturale ale Ținutului Secuiesc, respectiv atracțiile turistice ale regiunii

În perioada 22-25 februarie la București la târgul internațional de turism Romexpo, asociațiile turistice din județele Harghita, Covasna și Mureș au promovat împreună valorile naturale și culturale ale Ținutului Secuiesc, respectiv atracțiile turistice ale regiunii.

„De opt ani promovăm unitar Ținutul Secuiesc, ca destinație turistică la cel mai mare târg de turism din țară. La început era o curiozitate, însă azi e ceva normal ca turiștii din capitală să aleagă să petreacă un sejur în regiune. Mentalitatea s-a schimbat și în ceea ce privește modul în care sunt prezentate ofertele turistice: sunt tot mai rare prezentările în cadrul standurilor individuale ale orașelor sau județelor, a devenit un obicei ca regiunile și zonele tradiționale să prezinte o ofertă turistică unitară", a afirmat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna. După cum a afirmat, pe lângă ofertele de sejururi cu ocazia sărbătorilor pascale, vizitatorii la târg au fost solicitat de la reprezentanții Asociației pentru Turism din Județul Covasna informații cu privire la oferte turistice din mediul rural, turismul balnear, respectiv de interes au fost și evenimentele gastronomice. La stand, pe lângă pliantele cu ofertele de cazare, cei interesați au găsit și catalogul care prezintă cele șapte minuni ale regiunii Trei Scaune, sau cel care prezintă conacele din județul Covasna, Băile Malnaș, izvoarele de apă minerală de la Vâlcele, Băile Șugaș.

La standul Ținutul Secuiesc, din partea județului Harghita vizitatorii au fost întâmpinați de membri Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Harghita și studenți aflați în ultimul an de studiu la secția de turism din cadrul Universității Sapientia. Numeroși vizitatori au semnalat faptul că au vizitat regiunea și că au rămas cu amintiri frumoase referitoare la aceasta.

„Comparativ cu anii trecuți, au fost mai mulți vizitatori la stand care au fost interesați de oamenii și atracțiile turistice ale județului. Tradițiile și ofertele de cazare au fost de mare interes în rândul vizitatorilor. Constatăm că Ținutul Secuiesc ca destinație turistică reprezintă un interes ridicat în rândul turiștilor din țară și din străinătate. Un exemplu în acest sens este recenta vizită a ambasadorilor a patru țări  la sărbătoarea de Lăsata secului care au petrecut cu localnicii și s-au familiarizat cu pregătirea colacului secuiesc. Majoritatea vizitatorilor la stand au fost interesați de  programele estivale, iar pe lângă ofertele de cazare, de interes au fost și programele care se întind pe parcursul mai multor zile. Weekendurile destinate relaxării, evenimentele culinare au fost alte aspecte pe care vizitatorii le-au căutat la stand. Considerăm importantă utilizarea și promovarea brandului comun, iar Romexpo este o oportunitate excelentă în acest sens”, a afirmat cu privire la ediția din acest an a târgului internațional Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

„Județul Mureș este un județ multicultural, această trăsătură specifică dorim să o facem cunoscută în rândul turiștilor. La târgul național de turism am considerat important să ne alăturăm standului Ținutului Secuiesc și totodată, zonele județului au fost promovate separat la un alt stand. Parte a județului Mureș a aparținut  Ținutului Secuiesc, astfel în zonele Sovata și pe Valea Nirajului tradițiile și cultura maghiară sunt definitorii și în ziua de azi, în timp ce în zona Sighișoarei tradiția săsească, iar pe Valea Mureșului și Gurghiului cea românească creează o atmosferă unică. Pe lângă aspectul multicultural al județului, la târgul de la București s-au promovat atracțiile turistice și cele balneare, iar în acest sens am pregătit un calendar de evenimente. În această broșură se regăsesc cele mai importante evenimente culturale, cum ar fi festivalurile de muzică, evenimentele în centrul cărora se află  muzica clasică, dansul popular sau festivalurile de film care pot deveni atractive și în rândul turiștilor”, a afirmat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Organizatorii consideră că prin participarea la ediția din acest an a târgului, turiștii din țară vor alege în proporție tot mai mare Ținutul Secuiesc ca oportunitate de odihnă și relaxare.

Noutăți