Sunteți aici: » Știri » Programul celei de-a IV-a ediții a Concursului Internațional de Atelaj din Olteni

Programul celei de-a IV-a ediții a Concursului Internațional de Atelaj din Olteni

Miercuri, 8 iunie 2022

În perioada 24-26 iunie 2022, va avea loc cea de-a patra ediție a Concursului Internațional de Atelaj, care se va desfășura la Olteni. Până în prezent, în competiție s-au înscris 19 echipe din România și Ungaria. În programul evenimentului, pe lângă întrecerile concurenților, sunt incluse și programe artistice, stand up comedy, concerte, un târg de produse tradiționale și o insulă de aventură și echitație pentru cei mici.

Succesul și calitatea concursului anual de atelaj din Olteni sunt dovedite de numărul tot mai mare de înscrieri în competiția pe puncte pentru Campionatul Mondial. În acest an, participă 16 echipe naționale, două echipe de la ferma de armăsari de stat din Silvásvárad și una din Tiszakécske, Ungaria. Este o mare plăcere pentru noi să vedem că munca noastră este confirmată în acest fel”, a declarat Fodor István, primarul comunei Bodoc.

Suntem mândri de competitorii din Ținutul Secuiesc, care nu numai că sunt în fruntea lotului național, ci reprezintă cu succes România în mai multe campionate mondiale. Nu este o coincidență faptul că echipa României este formată în principal din călăreți maghiari, deoarece în trecutul nostru a existat o conexiune cu caii care încă se păstrează. De ani de zile contribuim la construirea unei imagini a zonei, la creșterea reputației sportului ecvestru în Ținutul Secuiesc, cu pista de echitație de standarde internaționale de la Olteni, cu organizarea de concursuri internaționale de echitație aici, precum și cu repatrierea liniei genealogice de campion mondial a rasei kisbéri-metis” - a subliniat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Evenimentul care se va desfășura pe parcursul a trei zile, începe vineri, 24 iunie, de la ora 11:00, cu o probă și un spectacol de dresaj. Sâmbătă, la ora 10.30, în deschiderea programului va cânta Fanfara „Kováts András“ din Reci. La ora 11.30, va avea loc o prezentare a pistei, iar la ora 12.00 va începe proba de maraton. În intervalul orar 15:00-20:00, cei mici pot încerca să călărească un ponei cu ajutorul celor de la Centrul de Echitație Barabás, iar între orele 15:00 și 17:00, vor putea participa la diverse activități meșteșugărești, precum decorarea turtei dulci și potcovitul ouălor. De la ora 16:00, iubitorii de stand up comedy îl vor putea vedea pe Székely Góbék într-un show menit să stârnească hohote de râs, iar de la ora 17:00, melomanii vor putea asculta o diversitate de acorduri muzicale în cadrul unui spectacol de flaut al copiilor din Bodoc, a căror profesoară îndrumătoare este Deák Kincső. De la ora 17:30, doritorii vor avea prilejul de a urmări o serie de dansuri populare, susținute de Ansamblul de dans Kincskeresők din Sfântu Gheorghe, iar de la ora 18:00, cuplurile care își sărbătoresc nunta de aur vor fi felicitate oficial de către autoritățile locale ale comunei Bodoc. Seara, de la ora 19:00, vor avea loc două concerte, cel al trupei Álljunk meg și cel al artiștilor de la Piramis, care vor urca pe scenă la ora 20:00.

Duminică, 26 iunie, echipele înscrise în concurs se vor întrece în cadrul probei cu obstacole, începând cu ora 11:00, premiile urmând a fi acordate în cadrul festivității de decernare a acestora, programată pentru ora 15:00. De la ora 15:30, va cânta fanfara Nagykürt 1995 din Micfalău, care va fi urmată de un concurs de atelaj între amatori. Câștigătorii acestei probe vor fi la rândul lor premiați la ora 17:00. Cei prezenți la eveniment vor putea urmări totodată și o reprezentație de gimnastică pe cal, cu începere de la 17:30, urmată de un spectacol de dans modern, susținut de trupele de performanță ale Palatului Copiilor și ale Asociației Love to Dance. În programul zilei de duminică vor fi, de asemenea, incluse două concerte, Káer ft. Kapriccio (ora 18:30) și Trend Music (ora 20:00).

Concursul Internațional de Atelaj de la Olteni, ediția a IV-a, se va încheia cu un foc de artificii, care va putea fi urmărit de la ora 22:00.

Pe parcursul celor trei zile de întreceri, vor fi organizate și programe permanente, între care Insula aventurii, unde se vor desfășura permanent activități pentru copii, un târg de produse tradiționale, bucătăria Hanul Diószegi și o prezentare de meșteșuguri.

Insula aventurii este organizată de Serviciul de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe și cuprinde următoarele activități: jocuri de îndemânare, pictură pe față, castel gonflabil, activități de colorat, activități cu plastilină, sculptură, artizanat și alte competiții de îndemânare.

Concursul Internațional de Atelaj este organizat de Primăria Comunei Bodoc, în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna, Federația Ecvestră Română și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și Asociația AgroSic.

Noutăți