Sunteți aici: » Press-room » Revista presei

Revista presei

Covasna: Sprijin financiar pentru construcţia de porţi secuieşti tradiţionale
Vineri, 5 februarie 2010

Autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita vor sprijini financiar, în acest an, reabilitarea vechilor porţi secuieşti şi construirea de noi porţi tradiţionale, cu scopul de a conserva specificul zonei. 30.000 de lei pentru acest proiect, sumă care va fi pusă la dispoziţia persoanelor care vor să-şi construiască porţi secuieşti la intrarea în gospodării sau să le repare pe cele vechi. ''Din această sumă se va putea cofinanţa construirea a 15-20 de porţi în acest an'', a apreciat Antal Arpad.

Judeţele Covasna şi Harghita vor să înfiinţeze un minister al turismului în secuime
Vineri, 5 februarie 2010

Consiliile judeţene Covasna şi Harghita şi-au propus să înfiinţeze în acest an o agenţie de turism comună, menită să promoveze potenţialul zonei, să atragă un număr cât mai mare de turişti şi, implicit, să sprijine iniţiativele private din acest domeniu de activitate. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că această agenţie va juca rolul unui ''minister al turismului în Secuime'', menit să promoveze zona.

CJ Covasna alocă 100.000 de lei pentru amenajarea unor terenuri de joacă în mediul rural
Joi, 4 februarie 2010

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca, în acest an, fonduri în valoare totală de 100.000 de lei pentru cofinanţarea proiectelor privind amenajarea unor terenuri de joacă în mediul rural, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Banii pentru comune, la fel ca anul trecut
Joi, 4 februarie 2010

Pe timp de criză, CJ merge pe principiul solidarităţii în atribuirea sumelor pe valoarea adăugată către primării
Consiliul Județean (CJ) Covasna a repartizat sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor, orașelor şi comunelor din județ, iar la prezentarea acestora a luat parte, alături de primarii din județ, şi directorul coordonator al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Covasna, Petre Bularca.

Birou de reprezentare comun Har-Cov pentru Bruxelles
Marți, 2 februarie 2010

Judeţul Covasna va deschide biroul de reprezentare a judeţului de la Bruxelles în următoarele două luni. Pentru a face economii, judeţele Covasna şi Harghita vor fi reprezentate ambele în aceeaşi locaţie. Vicepreşedintele CJ Covasna, Demeter Janos, a declarat că s-a primit o ofertă convenabilă pentru un spaţiu care ar fi potrivit respectivului birou, într-o clădire din Bruxelles, fiind posibil ca biroul să fie deschis în următoarele două luni.

CJ Covasna vrea să înfiinţeze un centru pentru organizarea de vizite în Rezervaţia Reci
Vineri, 22 ianuarie 2010

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna vrea să înfiinţeze un centru pentru organizarea de vizite în rezervaţia naturală de la Reci, urmând ca proiectul, în valoare de 3,1 milioane de euro, să fie depus luni, pentru accesarea de fonduri în cadrul Programului Operaţional Sectorial. Consilierii judeţeni au votat, joi, în unanimitate, modificarea proiectului iniţial privind înfiinţarea unui centru pentru organizarea de vizite în rezervaţia naturală de la Reci, transmite corespondentul MEDIAFAX. Termenul de predare a proiectului, pentru accesarea de fonduri în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) "Mediu" 2007-2013, este de 25 ianuarie.

Licitaţie electronică pentru atribuirea cornului
Marți, 12 ianuarie 2010

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna (CJ) va organiza luna aceasta o nouă licitaţie pentru atribuirea cornului din programul „Lapte şi corn”, după ce prima a fost contestată şi judecată în instanţă.

Noi terenuri de joacă pentru copii
Marți, 12 ianuarie 2010

Programul de construire a unor terenuri de joacă în fiecare localitate din judeţ, demarat anul trecut de Consiliul Judeţean, continuă şi în 2010, până acum mai multe localităţi demarând proiecte în acest sens. Primele terenuri de joacă au fost finalizate în satele din comuna Cernat, respectiv la Cernatul de Jos au fost amenajate două terenuri de joacă, iar la Cernautl de Sus şi Albiş câte unul.

Consiliul Judeţean îşi face un nou site
Marți, 5 ianuarie 2010

Potrivit vicepreşedintelui CJ, Henning Laszlo, programarea noului site, de către o firmă de specialitate, va costa 3.000 de euro, iar retransferul unor date obligatorii alte 2.000 de euro. Ulterior, încărcarea site-ului se va face prin aparatul de specialitate al CJ.

Porţile secuieşti, trimise la Asociaţia de Turism a judeţului
Luni, 21 decembrie 2009

La Primăria Sfântu-Gheorghe au fost înregistrate aproximativ 20 de cereri de înscriere în Programul Porţi Secuieşti, lansat de municipalitate la sfârşitul lunii octombrie.

Nils Holgersson – călătorie la Muzeul Naţional Secuiesc
Luni, 14 decembrie 2009

Celebrul personaj Nils Holgersson din legendara poveste semnată de Selma Lagerlof – „Călătoria minunată a lui Nils Holgersson în Suedia“ va poposi de mâine la Muzeul Naţional Secuiesc (MNS), la expoziţia „Poveşti care au făcut înconjurul lumii”.

Încă două autospeciale recepţionate de ISU Covasna
Luni, 14 decembrie 2009

Autorităţile judeţene şi conducerea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna au recepţionat vineri o autospecială pentru descarcerări grele şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu capacitate mărită, în valoare totală de aproximativ 1,9 milioane de lei.

Noutăți