Sunteți aici: » Știri » S-a încheiat reabilitarea drumului județean 112

S-a încheiat reabilitarea drumului județean 112

Vineri, 29 septembrie 2017

Tamás Sándor i-a informat pe consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă ordinară vineri, despre finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii spre Ilieni. Costurile lucrărilor de reabilitare totală a sectorului de drum judeţean 112, amplasat între Sfântu Gheorghe, Ilieni, Dobolii de Jos şi limita judeţului Braşov şi cu o lungime totală de 8,4 kilometri, se ridică la 7,2 milioane lei. Drumul a fost lărgit cu 2 metri, s-au amenajat trotuare pe o lungime de 3,5 kilometri şi s-au realizat un număr de 220 intrări în proprietăți – a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna

Tamás Sándor i-a informat pe consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă ordinară vineri, despre finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii spre Ilieni. Costurile lucrărilor de reabilitare totală a sectorului de drum judeţean 112, amplasat între Sfântu Gheorghe, Ilieni, Dobolii de Jos şi limita judeţului Braşov şi cu o lungime totală de 8,4 kilometri, se ridică la 7,2 milioane lei. Drumul a fost lărgit cu 2 metri, s-au amenajat trotuare pe o lungime de 3,5 kilometri şi s-au realizat un număr de 220 intrări în proprietăți – a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

„Am promis şi am făcut-o! Din păcate, avem un contract de achiziţie publică încă neîncheiat care vizează modernizarea unui drum judeţean. Procedura de achiziţie publică a fost începută în luna noiembrie a anului 2015, dar lucrările nu pot fi finalizate datorită faptului că licitaţia încă este în curs de desfăşurare. Este vorba de drumul judeţean 121A, între Moacşa, Leţ şi Ţufalău, modernizarea acestui sector de drum fiind urgentă datorită punerii în funcţiune al Centrului de management integrat al deșeurilor” – a atras atenţia Tamás Sándor.

În cadrul şedinţei ordinare aferente lunii septembrie, consilierii judeţeni au aprobat finanţarea cu 25 mii lei a manifestării cultural-teatrale „Flow 2 – Festival Internaţional de Teatru de Mişcare”. Aceasta este a doua ediţie a festivalului, scopul acestuia fiind prezentarea diverselor tendințe și curente ale teatrului de mişcare.

Printre altele, consilierii judeţeni au stabilit produsele ce vor fi distribuite preşcolarilor şi elevilor în acest an şcolar în cadrul Programului lapte, corn şi mere. În judeţul Covasna copiii vor primi corn şi biscuiţi, lapte şi mere, însă procedura de achiziţie publică nu poate fi încă lansată datorită faptului că Hotărârea Guvernului se referă la o documentație standardizată care nu a fost încă elaborată, după cum s-a arătat la şedinţa de astăzi.

Până acum, în judeţul Covasna, distribuirea produselor finanţate în cadrul Programului lapte şi corn a fost asigurată printr-un contract cadru de 4 ani, dar acest contract a expirat şi procedura de licitaţie publică nu poate fi deschisă datorită regulamentului modificat de către Guvern.

Noutăți