Itt vagy: » Hírek » Elkészült az illyefalvi út felújítása

Elkészült az illyefalvi út felújítása

2017. szeptember 29., péntek

Befejeződött az illyefalvi út korszerűsítése, tájékoztatta Tamás Sándor pénteken a megyei tanácsosokat, akik szeptemberi soros ülést tartottak. A DJ112-es számú, Sepsiszentgyörgy – Illyefalva – Aldoboly – Brassó megyehatár közötti 8,4 kilométeres útszakasz javítási munkálatainak értéke 7,2 millió lej. Az utat két méterrel szélesítették ki, 3,5 kilométernyi járdát, 220 kapubejáratot alakítottak ki, ismertette a tanácselnök

Befejeződött az illyefalvi út korszerűsítése, tájékoztatta Tamás Sándor pénteken a megyei tanácsosokat, akik szeptemberi soros ülést tartottak. A DJ112-es számú, Sepsiszentgyörgy – Illyefalva – Aldoboly – Brassó megyehatár közötti 8,4 kilométeres útszakasz javítási munkálatainak értéke 7,2 millió lej. Az utat két méterrel szélesítették ki, 3,5 kilométernyi járdát, 220 kapubejáratot alakítottak ki, ismertette a tanácselnök. 

„Megígértük, megcsináltuk. Sajnos, van olyan megyei út korszerűsítéséről szóló közbeszerzésünk, amelyet 2015 novemberében kezdtünk el és még mindig nem lehet a munkát elvégezni, mert tart a licit, a Maksát Lécfalván keresztül Cófalvával összekötő 121A jelzésű útról van szó, amelynek felújítása a lécfalvi hulladékközpont elindítása miatt sürgető” – hívta fel a figyelmet Tamás Sándor.

A szeptemberi soros tanácsülésen döntöttek arról, hogy 25 ezer lejjel támogatják az M Studio Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál megszervezését. Az eseményre második alkalommal kerül sor, célja a mozgásszínház különböző irányzatainak bemutatása.

A megyei tanácsosok többek között meghatározták az idei tej-kifli-alma program termékeit. Kovászna megyében kiflit és kekszet, tejet és almát kapnak majd a gyerekek, azonban a közbeszerzési eljárást még mindig nem lehet elindítani, mert a kormányhatározat egy minisztériumi standardizált dokumentációra hivatkozik, amelyet még nem dolgoztak ki, derült ki a tanácsülésen. Korábban Kovászna megyében négy évre szóló keretszerződés alapján biztosították a tej-kifli programból finanszírozott termékeket, ez a szerződés lejárt, és a kormány által megváltoztatott szabályzat miatt nem tudják elindítani az új licitet.

Hírek