Sunteți aici: » Știri » Se va înfiinţa Asociaţia pentru Managementul Destinaţiei Turistice al Ţinutului Secuiesc

Se va înfiinţa Asociaţia pentru Managementul Destinaţiei Turistice al Ţinutului Secuiesc

Joi, 4 iunie 2015

25 organizaţii cu activitate în domeniul turismului din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat marţi, 26 mai, la Odorheiul Secuiesc, declaraţia de intenţie privind înfiinţarea Asociaţiei pentru Managementul Destinaţiei Turistice al Ţinutului Secuiesc.

25 organizaţii cu activitate în domeniul turismului din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au semnat marţi, 26 mai, la Odorheiul Secuiesc, declaraţia de intenţie privind înfiinţarea Asociaţiei pentru Managementul Destinaţiei Turistice al Ţinutului Secuiesc. Iniţiativa este susţinută şi de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, Asociaţia Aquasic, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Turistică „Ciomad-Balvanyos”, precum şi de Asociaţia „Bodvaj”şi Asociaţia Pensiunilor din judeţul Covasna.

Încă din anul 2009, organizaţiile turistice din Ţinutul Secuiesc îşi manifestă interesul pentru înfiinţarea unui grup al părţilor interesate din sectorul turismului. Această organizaţie comună va funcţiona ca o organizaţie umbrelă care reuneşte acele organizaţii profesionale şi întreprinderi, organizaţii ale societăţii civile şi cele ale administraţiei locale cu activitate în domeniul turismului care funcţionează în cele trei judeţe ale Ţinutului Secuiesc.

Dombora Lehel, directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a declarat: „Este important să gândim și să acționăm împreună pentru dezvoltarea turismului în Ţinutul Secuiesc. Acesta este scopul pentru care participăm la acest proces.”

Deci, obiectivul Asociaţiei pentru Managementul Destinaţiei Turistice al Ţinutului Secuiesc este crearea şi consolidarea unei reţele de cooperare în domeniul turismului, împreună cu organizaţiile de acelaşi profil din România şi de pe piaţa turistică internaţională, precum şi cu organizaţii de tineret, de dezvoltare socială, culturale, religioase, de dezvoltare economică, de protecţia mediului şi cele neguvernamentale care sprijină turismul în natură. Printre planurile asociaţiei se numără şi sprijinirea formării profesionale, îmbunătăţirea calităţii şi diversificarea serviciilor turistice.

 

Noutăți