Itt vagy: » Hírek » Székelyföldi turisztikai szövetséget hoznak létre

Székelyföldi turisztikai szövetséget hoznak létre

2015. június 4., csütörtök

25 turisztikai érdekeltségű szervezet írta alá Kovászna, Hargita és Maros megyéből a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség létrehozására vonatkozó szándéknyilatkozatot május 26-án, kedden, Székelyudvarhelyen.

25 turisztikai érdekeltségű szervezet írta alá Kovászna, Hargita és Maros megyéből a Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség létrehozására vonatkozó szándéknyilatkozatot május 26-án, kedden, Székelyudvarhelyen. A kezdeményezést a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, az Aquasic Egyesület, a Csomád Bálványos Turisztikai Közösségfejlesztési Egyesület, a Bodvaj, valamint a Háromszéki Panziósok Egyesülete is támogatja.

A székelyföldi turisztikai szervezetek, cégek már 2009 óta foglalkoznak a közös, regionális turisztikai érdekképviseleti csoport létrehozásának a gondolatával. A közös szervezet a turizmusban érdekelt egyesületek, alapítványok ernyőszervezete lesz, szövetségként tömöríti a három megyében, Székelyföld, mint turisztikai desztinációban működő szakmai és vállalati, civil, valamint önkormányzati turisztikai szervezeteket.

Dombora Lehel, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója elmondta „Fontos, hogy közösen gondolkodjunk, közösen cselekedjünk a székelyföldi turizmus fellendítésében. Ennek érdekében veszünk részt ebben a folyamatban.”

A Székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség célja tehát egy turisztikai együttműködési hálózat kiépítése és erősítése a romániai és a nemzetközi turisztikai piacokon hasonló profilú, valamint ifjúsági, szociális, kulturális, vallási, gazdaságfejlesztési, környezetvédelmi és természetjárást pártoló civil szervezetekkel, valamint a tervek között szerepel szakmai képzések támogatása és a turisztikai szolgáltatások minőségének javítása és bővítése is.


 

Hírek