Sunteți aici: » Știri » Trei Scaune pe Facebook

Trei Scaune pe Facebook

Vineri, 17 iulie 2015

Visit Háromszék – adică Vizitează Trei Scaune, acesta este titlul paginii de Facebook lansat de unul dintre colaboratorii voluntari ai Consiliului Judeţean Covasna, Máthé Zoltán. Prezentarea paginii a avut loc cu ocazia aniversării a 137 de ani de la înfiinţarea comitatului Trei Scaune.

 

Visit Háromszék – adică Vizitează Trei Scaune, acesta este titlul paginii de Facebook lansat de unul dintre colaboratorii voluntari ai Consiliului Judeţean Covasna, Máthé Zoltán. Prezentarea paginii a avut loc cu ocazia aniversării a 137 de ani de la înfiinţarea comitatului Trei Scaune.


În cadrul şedinţei ordinare de plen, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a spus: „Prima Adunare generală a comitatului a fost organizată în data de 26 septembrie 1876. Comitatul înfiinţat în urma reorganizării administrative, format din fostele scaune, corespunde aproximativ actualului judeţ Covasna, fostul teritoriu al comitatului era aproape identic cu cel al judeţului de azi, aşa cum apare pe hartă. Mă bucur pentru faptul că Máthé Zoltán, care desfăşoară muncă voluntară în cadrul Consiliului Judeţean Covasna, a lansat o pagină de Facebook care, pe de o parte, face din regiune o destinaţie turistică atractivă, pe de altă parte, prezintă informaţii despre istoria locală care pot deveni atractive tocmai pentru tinerii activi pe Facebook.” Pagina poate fi accesată la adresa facebook.com/visitharomszek.


Consilierii judeţeni au aprobat în cadrul şedinţei proiectul de hotărâri privind transmiterea imobilului depozitului de deşeuri în proprietatea publică al oraşului Întorsura Buzăului. Legat de aceasta, Tamás Sándor a afirmat: „În judeţul Covasna, producem anual 194 tone de deşeuri. Trebuie să soluţionăm această problemă, astfel că, ca prim pas în această direcţie, am închis cele mai mici două gropi de gunoi: la Întorsura Buzăului procesul de ecologizare s-a încheiat în totalitate. Putem spune acelaşi lucru peste aproximativ două luni şi despre depozitul de la Chiuruş. Potrivit deciziei de azi, am predat terenul Consiliului Local Întorsura Buzăului, deoarece Consiliul Judeţean Covasna îl preluase temporar pentru ca ecologizarea să poată fi finanţată din fonduri europene, precum şi din bugetul propriu.”


Leca Băncilă, primarul oraşului Întorsura Buzăului, şi-a exprimat mulţumirea, deoarece depozitul nu mai prezintă pericol pentru oraş şi împrejurimi.
Legat de evenimentul săptămânii trecute, Tamás Sándor a declarat: Consiliul Judeţean Covasna preia şi întreţinerea tronsonului de drum Covasna–Comandău, astfel se va asigura un trafic fără incidente pe viitor. După cum este cunoscut, pe parcursul săptămânii trecute drumul comunal spre Comandău a devenit impracticabil o zi, datorită unei alunecări de teren. Mulţumită intervenţiei prompte a Consiliul Judeţean Covasna,  localitatea situată la cea mai înaltă altitudine din judeţ, poate fi accesată, în prezent, fără probleme.

 

Noutăți