Itt vagy: » Hírek » Háromszék a Facebookon

Háromszék a Facebookon

2015. július 17., péntek

Visit Háromszék – azaz Látogasd meg Háromszéket címmel indított oldalt Kovászna Megye Tanácsának egyik önkéntese, Máthé Zoltán. Az oldal bemutatására Háromszék Vármegye alakulásának 137. évfordulóján került sor.

 

Visit Háromszék – azaz Látogasd meg Háromszéket címmel indított oldalt Kovászna Megye Tanácsának egyik önkéntese, Máthé Zoltán. Az oldal bemutatására Háromszék Vármegye alakulásának 137. évfordulóján került sor.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a soros sülés keretében elmondta: „1876. szeptember 26-án tartották Háromszék Vármegye közgyűlésének első rendes ülését. A megyésítés során, a korábbi székekből létrejött vármegye nagy vonalakban megfelel a mai Kovászna megyének,hajdani területe szinte azonos azzal, ahogyan ma is megjelenik a térképen. Örvendek neki, hogy a megyei önkormányzat keretében önkéntes munkát végző Máthé Zoltán a Facebookon olyan felületet hozott létre, amely egy felöl turisztikai célpontként is vonzóvá teszi a zónát, más felöl, pedig olyan helytörténeti információkat mutat meg, amelyek pont az aktívan facebookozó fiatalok számára válnak érdekessé” Az oldal a facebook.com/visitharomszek címen érhető el.

A tanácsülés keretében elfogadták a bodzafordulói szeméttelep visszaszolgáltatásához szüksége határozatot is. Tamás Sándor ezzel kapcsolatban kifejtette: „Évente, 194 ezer tonna szemetet termelünk Háromszéken. Ezzel foglalkoznunk kell, így az első lépésben bezártuk a két legkisebb szemétdombot: Bodzaforduló esetében teljes mértékben lezárult az ökologizálás folyamata. Megközelítőleg egy hónap múlva Csomakőrösről is elmondhatjuk ugyanezt. A mai döntés értelmében visszaadtuk Bodzaforduló önkormányzatának a területet, hiszen a megyei önkormányzat csupán azért vette át ideiglenesen azt, hogy az ökologizálást Uniós alapokból, valamint saját költségvetésünkből fedezhessük.”

Leca Băncilă Bodzaforduló polgármestere elégedettségét fejezte ki, hiszen a városra immár nem káros a telep, biztonságossá vált annak környezete.

A múlt heti eseményekre reagálva Tamás Sándor elmondta: a Kovászna-Kommandó útszakasz karbantartását is átvállalja a megyei tanács, ezáltal biztosítják, hogy a közlekedés fennakadásmentes legyen a továbbiakban. Mint ismeretes, a múlt hét során a Kommandó irányába vezető községi út földomlás következtében járhatatlanná vált egy napra: a megyei önkormányzat gyors reagálásának köszönhetően azonban mára zökkenőmentesen közelíthető meg Kovászna megye legmagasabban fekvő települése.

 

Hírek