Sunteți aici: » Știri » Visit Covasna Marathon, pentru prima dată - Înscrierile s-au deschis deja

Visit Covasna Marathon, pentru prima dată - Înscrierile s-au deschis deja

Marți, 21 mai 2019

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna în colaborare cu Asociația  Fitness Tribe organizează în data de 22 septembrie 2019, în orașul Covasna, concursul de alergare Visit Covasna Marathon. Participarea la eveniment necesită înregistrare prealabilă.

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna în colaborare cu Asociația  Fitness Tribe organizează în data de 22 septembrie 2019, în orașul Covasna, concursul de alergare Visit Covasna Marathon. Participarea la eveniment necesită înregistrare prealabilă.

Concurenții vor pleca din Valea Zânelor din Covasna și tot acolo vor reveni la linia de sosire. Traseul cursei de maraton va trece prin satele din zona Covasna, în cea mai mare parte pe asfalt (1,5 km drum pietruit), pe ruta Covasna – Zăbala – Tamașfalău – Surcea – Telechia – Brateș – Pachia – Covasna, atingând castelul Mikes din Zăbala, precum și conacul Thúry–Bányaide la Tamașfalău. 

Referitor la acest eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna,Grüman Róbert, a spus că, organizat pentru prima dată, concursul de alergare va fi de fapt o mișcare comunitară, care se adresează mai multor grupe de vârstă.„Așteptăm la maraton nu doar pe sportivii activi, ci și pe cei care doar rar își pun în picioare pantofi de sport. Obiectivul nostru este să atragem atenția asupra importanței mișcării, subliniind efectul educativ al acesteia legat de stilul de viață sănătos. În viitorul apropiat, dorim să transformăm evenimentul într-unul național, lărgind astfel paleta turismului sportiv din județ” – a precizat vicepreședintele CJ.

Concursul se desfășoară pe trei categorii și în funcție de gen: proba de maraton se organizează pentru trei categorii de vârstă (18-39 ani, 40-59 ani, >60 ani); proba de maraton ștafetă (categoria Open), la care se pot înscrie echipe de câte patru persoane), precum și cursa de 10 km. 

Președintele Asociației Fitness Tribe, Birtalan Csanád, a subliniat: la proba de maraton individual, concurenții vor fi împărțiți în grupe de vârstă, la proba de maraton ștafetă și cursa de 10 km, concurenții vor fi clasificați în funcție de gen. Pentru parcurgerea distanței de maraton timpul limită este de 6 ore și 30 de minute, iar în cazul cursei de 10 km acesta este de 2 ore și 30 de minute. Depășirea timpului limită atrage după sine excluderea din concurs. La fiecare categorie vor fi premiate primele 3 locuri. Liderul asociației a atras atenția că concurenții pot participa la o singură categorie. 

Înscrierile la concurs se fac până pe data de 22 august, în patru etape, pe site-ul https://marathon.visitcovasna.com/ro/acasa/. Persoanele care se înregistrează până sâmbătă, 1 iunie, vor beneficia de reducere la taxa de înscriere. Informațiile suplimentare sunt disponibile pe site-ul evenimentului.

Noutăți