Itt vagy: » Hírek » Első ízben Visit Covasna Marathon - Már lehet jelentkezni

Első ízben Visit Covasna Marathon - Már lehet jelentkezni

2019. május 21., kedd

Visit Covasna Marathon néven szervez futóversenyt Kovásznán, 2019. szeptember 22-én a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Fitness Tribe Egyesület. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Visit Covasna Marathon néven szervez futóversenyt Kovásznán, 2019. szeptember 22-én a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Fitness Tribe Egyesület. Az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A versenyzők a kovásznai Tündérvölgyből indulnak és érkeznek vissza a célba. A maratoni táv az orbaiszéki falvakon át halad, többnyire aszfalton (1,5 km. köves út) Kovászna – Zabola – Székelytamásfalva – Szörcse – Telek – Barátos – Páké – Kovászna útvonalon, érintve a zabolai Mikes kastélyt, valamint a székelytamásfalvi Thúry – Bányai kúriát. 

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke az esemény kapcsán elmondta, az első alkalommal megszervezésre kerülő megmérettetés tulajdonképpen egy közösségi megmozdulás lesz, amely több korosztályt szólít meg. „Nemcsak az aktív sportolókat várjuk a maratonra, hanem azokat is, akik csak ritkán húznak sportcipőt. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, kihangsúlyozva annak a tudatos és egészséges életmódra nevelő hatását. A közeljövőben szeretnénk egy országos rendezvénnyé duzzasztani az eseményt, bővítve a megyei sportturizmus palettáját”– tette hozzá.

A verseny három kategóriában zajlik, nemek szerint: a maraton, melybe három korosztályba lehet jelentkezni (18-39 év, 40-59 év, 60+ év); a váltó maraton (Open kategória), melybe 4 fős csapatok nevezhetnek be, valamint a 10 km kategória. 

Birtalan Csanád, a Fitness Tribe Egyesület elnöke kiemelte, az egyéni maratoni kategóriában korcsoportok szerint, a maraton váltó és 10 km verseny esetében pedig nemek szerinti rangsorolás lesz. A maratoni táv megtételének határideje 6 óra és 30 perc, a 10 km táv pedig 2 óra és 30 perc. A határidő túllépése a versenyből való kizárást vonja maga után. Minden kategóriában az első három helyezett részesül nyereményben. A sportegyesület vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy egy versenyző csak egy kategóriában vehet részt. 

A versenyre augusztus 22-ig lehet jelentkezni a https://marathon.visitcovasna.comhonlapon, négy szakaszban. Akik viszont június 1-ig, szombatig regisztrálnak, kedvezményben részesülnek. A további részletek megtalálhatóak az esemény honlapján.  

Hírek