Sunteți aici: » Știri » Zilele Turismului Covăsnean

Zilele Turismului Covăsnean

Luni, 29 august 2016

În perioada 19–25 septembrie 2016, se vor desfăşura Zilele Turismului Covăsnean, eveniment organizat de către Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna.
 

În perioada 19–25 septembrie 2016, se vor desfăşura Zilele Turismului Covăsnean, eveniment organizat de către Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna.


Scopul evenimentului, care cuprinde activităţi împărţite pe zile tematice şi care se va desfăşura pe aproape întregul teritoriu al județului, este acela de a promova atracţiile turistice, patrimoniul arhitectural şi valorile naturale din zonă, cu implicarea organizaţiilor locale ale societăţii civile, instituţiilor şi a asociaţiilor profesionale. Un alt obiectiv important este acela ca locuitorii judeţului să cunoască şi să identifice importanţa specificităţilor locale şi să se implice în exploatarea potenţialului turistic al acestora.


Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe data 19 septembrie, ziua de marţi fiind dedicată conacelor, cea de miercuri apelor minerale, mofetelor şi băilor tradiţionale, ziua de joi este consacrată turismului, vineri este ziua muzeelor şi muzeelor etnografice, iar zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate excursiilor. Tot din programul evenimentului face parte Festivalul Apelor Minerale „Aquarius” şi Festivalul ciocolatei „Chocofest”.


Grüman Róbert, vicepreşedintele Consiliul Judeţean Covasna, a subliniat: „Consiliul Judeţean Covasna tratează ca pe o prioritate dezvoltările turistice. Datele statistice confirmă faptul că judeţul devine din ce în ce tot mai popular atât în rândul turiştilor din ţară, cât şi a celor din străinătate, ceea ce reprezintă un debuşeu pentru întreaga regiune. Ţinutul Secuiesc trebuie să devină o mare putere turistică, iar acest eveniment oferă prilejul de a arăta din nou avantajele turistice din judeţul nostru, deoarece judeţul Covasna este un loc aparte prin existenţa conacelor, mofetelor şi apelor tămăduitoare.”


Édler András, preşedintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Covasna, a spus că, în strategia de dezvoltare a judeţului Covasna adoptată recent, turismul este definit ca un posibil pilon al dezvoltării economice din județul Covasna. „Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna consideră că promovarea dezvoltării economice a judeţului este una dintre sarcinile sale principale şi, prin urmare, consideră importantă sprijinirea iniţiativei care are ca scop dezvoltarea turismului în judeţul Covasna.”


Cu ocazia Zilelor turismului covăsnean, organizatorii doresc să se adreseze în primul rând populaţiei locale – a spus Jánó Szabolcs, directorul executiv al Asociaţiei Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, adăugând următoarele: „Sarcina asociaţiei noastre este coordonarea seriei de evenimente cu un program care vizează mai multe localităţi. În vederea diversificării acestui program, aşteptăm propuneri concrete din partea organizaţiilor societăţii civile, instituţiilor şi a asociaţiilor profesionale, propuneri care se vor trimite până la data de 5 septembrie, pe adresa irany.haromszek@gmail.com. Obiectivul nostru este acela ca toţi cei interesaţi să-şi găsească modalitatea favorabilă pentru petrecerea timpului liber.”

Noutăți