Itt vagy: » Hírek » Turisztika napokat szerveznek Háromszéken

Turisztika napokat szerveznek Háromszéken

2016. augusztus 29., hétfő

Szeptember 19-25. között kerül sor a Háromszéki Turisztikai Napokra a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében.
 

Szeptember 19-25. között kerül sor a Háromszéki Turisztikai Napokra a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében.


A tematikus napokra leosztott, a teljes megyét átfogó rendezvény célja népszerűsíteni a térség turisztikai látványosságait, épített örökségét és természeti adottságait a helyi civil szervezetek, intézmények és szakmai egyesületek bevonásával. Fontos szempont az is, hogy a háromszékiek megismerjék és felismerjék a lakóhelyükön található különlegességek jelentőségét, és részt vállaljanak azok turisztikai potenciáljának a kiépítésében.  
A rendezvény hivatalos megnyitójára szeptember 19-én kerül sor, kedd a kúriák napja, szerda a borvizek, mofetták, népi feredők napja, csütörtök szakmai nap, péntek a múzeumok és tájházak napja, szombat és vasárnap természetjáró nap. Szintén a rendezvény részét képezi az Aquarius Borvíz ünnep és a Csoki fesztivál is.


Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke kiemelte: „A megyei önkormányzat kiemelt prioritásként kezeli a turisztikai fejlesztéseket. A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy a megye évről évre kedveltebb a belföldi és külföldi turisták számára egyaránt, ez kitörési lehetőséget jelent az egész régiónak. Székelyföldnek turisztikai nagyhatalommá kell válnia, jó alkalom ez a rendezvény, hogy újra megmutassuk megyénk turisztikai adottságait, hisz Háromszék egyedi a kúriák, mofetták, gyógyvizek által.”  


Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetője elmondta, Kovászna megye nemrég elfogadott fejlesztési stratégiája a turizmust határozza meg, mint a háromszéki gazdaság fejlődésének egyik lehetséges alappillérét. „A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyik legfőbb feladatának a megye gazdasági fejlődésének elősegítését tekinti, és éppen ezért fontosnak tartjuk egy olyan kezdeményezés támogatását, amely a háromszéki turizmus fejlesztését tűzte ki céljául.”


A Háromszéki Turisztikai Napokon elsősorban a helyi lakosságot szeretnék megszólítani-fogalmazott Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Az egyesületünk feladata, hogy koordinálja a rendezvénysorozatot, amelyben több települést érintő programot állítottunk össze. Ennek színesebbé tételéhez várjuk a civil szervezetek, intézmények és szakmai egyesületek konkrét javaslatait szeptember 5-ig, az irany.haromszek@gmail.com címre. Célunk, hogy a megyét átfogó rendezvényen minden érdeklődő megtalálja a számára kedvező időtöltési lehetőséget.”

Hírek