Itt vagy: » Hírek » 110 km aszfaltozást terveznek

110 km aszfaltozást terveznek

2013. december 3., kedd

„Az előző mandátumom során sikerült több mint 110 km utat felújítani, aszfaltot önteni Kovászna megyében. Ezt a munkát mindenképpen folytatni fogjuk, ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3 évben újabb 110 km úton fogunk aszfalt réteget önteni.” – fogalmazott Tamás Sándor.

„Az előző mandátumom során sikerült több mint 110 km utat felújítani, aszfaltot önteni Kovászna megyében. Ezt a munkát mindenképpen folytatni fogjuk, ez azt jelenti, hogy az elkövetkező 3 évben újabb 110 km úton fogunk aszfalt réteget önteni.” – fogalmazott Tamás Sándor.

Kovászna Megye Tanácsának elnöke a november 28-án, szerdán tartott rendkívüli ülés keretében elmondta: „Erdővidéken 91 km, Sepsiszéken 61 km, Bodzavidéken 14, Orbaiszéken 41, Kézdiszéken pedig 93 km megyei útszakasz van. Ebből további 110 km utat szeretnénk felújítani. Az EU-s beruházási lehetőségek nem nyíltak meg, Bukarestből pedig sok ígéretet kaptunk, amelyekben bízunk, de nem tartjuk elégségesnek. A Nagyajta és Apáca közötti Olt hidat - amely 1927-ben készült, fából, ráadásul a súlykorlátozások teljes figyelmen kívül hagyásával használták évtizedeken át - évek óta szeretnénk újraépíteni. Erről is folytattunk tárgyalásokat, a munkálat megközelítőleg 600 ezer euró lenne hozzáadott értékadó nélkül. Ekkora összeg nem áll a rendelkezésünkre, éppen folyamodunk banki kölcsönhöz: 5 millió eurót akarunk felvenni, ehhez 1,25 millió eurót teszünk hozzá saját költségvetésünkből”.

Az előterjesztett határozattervezetet mindenki támogatta a megyei önkormányzat plénumában.

A mai ülésen nem csupán a banki kölcsönhöz szükséges előszerződés megkötéséről döntött a testület. A rendkívüli ülés keretében számolt be a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzseri tisztségében folytatott munkájáról András-Nagy Róbert igazgató, aki elmondta: „36 szakágban nyújtunk szolgáltatásokat, ez a legnagyobb kórház a megyében. Sürgősségen kezelt betegek száma az elmúlt 3 évben 91 ezer, a beutalt betegek száma meghaladja a 65 ezret. Az elmúlt három évben a kezelések száma nőtt, a megoldott esetek aránya szerint, a gyógyítások 45 százalékát teszi ki a kórház tevékenysége. Az elmúlt három évben szájsebészeti szakorvossal írtunk alá együttműködési szerződést, gyereksebészet osztályt hoztunk létre és van gyerek neurológusunk, valamint tüdőgyógyászati rendelő is. Bababarát kórházat akartunk létrehozni és ez az ellátásra is vonatkozik: van kimondottan babákra fejlesztett újraélesztési berendezésünk. Az idén megszereztük a szervátültetési engedélyt is, valamint 8 klinikával írtunk alá együttműködési szerződést. Hatékonyabbá vált a sterilizálási eljárás és a beszerzés is: jelentőset javítottunk a kórházi koszton is.”

 

Hírek