Itt vagy: » Hírek » A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához

2017. február 23., csütörtök

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához (FAPT), a tagfelvételről az Országos Turisztikai Vásáron (TTR 2017 Romexpo) tartott vezetőségi gyűlésen döntött a szövetség.

 

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület csatlakozott a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjához (FAPT), a tagfelvételről az Országos Turisztikai Vásáron (TTR 2017 Romexpo) tartott vezetőségi gyűlésen döntött a szövetség.

"Fontos lépés a megyei önkormányzat számára, hiszen 2017-et a Turizmus Évének nyilvánítottuk, ugyanakkor előnyös ez a tagság turisztikai szakembereink számára is, mert építhetnek a föderáció tagjainak tapasztalataira is. A más térségekkel és megyékkel való közös turisztikai promoválás, tapasztalatcsere segíthet abban, hogy minél több turista érkezzen Kovászna megyébe" – fogalmazott ennek kapcsán Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

"A föderáció minden tagjának nevében mondom, hogy nagyon örülünk, hogy a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület tagjai úgy döntöttek, csatlakoznak ernyőszervezetünkhoz, felsorakoznak azok az egyesületek mellé, amelyek aktívan részt vesznek a belföldi turizmus népszerűsítésében és fejlesztésében. Csak együttes erővel tudunk Romániából vonzó turisztikai célpontot kialakítani, ugyanakkor megerősítjük a magán- és közszféra közötti partnerséget a turizmus területén. Továbbá Kovászna megye különböző országos turisztikai kampányok része lesz, mint például a Vakáció itthon. Háromszék minden szempontból megérdemli helyét a FAPT családjában, kiváló turisztikai potenciállal rendelkezik, amelyet népszerűsíteni kell ügynökségeken, a sajtón, a nagy nyilvánosságon keresztül, hogy minél több hazai és külföldi turistát tudjunk a térségbe vonzani" – nyilatkozta Corina Martin, a Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjának elnöke.

A Romániai Turisztikai Egyesületek Föderációjának  (FAPT) célja a tagok által képviselt térségek turisztikai fejlesztése és népszerűsítése, országos, nemzetközi szintű kampányok lebonyolítása.  A szövetség célja, hogy javítson a turisztikai kínálatok marketingjén, segítsen a brandépítésben. A tagok között olyan nagy tapasztalattal rendelkező egyesületek vannak, mint a Tengerpart-Duna Delta Turisztikai Fejlesztéséért és Népszerűsítéséért Egyesület, a Bukovinai Turisztikai Egyesület, Szebeni Megyei Turisztikai Egyesület, Segesvári Turisztikai Egyesület, Brassói Turizmus Fejlesztéséért és Népszerűsítéséért Egyesület.

Hírek