Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » A Kovászna megyei Szentkatolna község hat tonna krumplit adományozott a dévaiaknak

A Kovászna megyei Szentkatolna község hat tonna krumplit adományozott a dévaiaknak

2010. március 5., péntek

Kézdiszentkatolna polgármesterének felajánlására közel hat tonna krumplit szállítottak a Hunyad megyébe, Dévára. – áll a Kovászna Megyei Tanács közleményében. Mint ismeretes, Háromszék és Hunyad megye képviselői nemrég megyeközi együttműködési szerződést írtak alá, melynek célja Székelyföld és a szórvány közti kapcsolatok erősítése volt.

Kézdiszentkatolna polgármesterének felajánlására közel hat tonna krumplit szállítottak a Hunyad megyébe, Dévára. – áll a Kovászna Megyei Tanács közleményében. Mint ismeretes, Háromszék és Hunyad megye képviselői nemrég megyeközi együttműködési szerződést írtak alá, melynek célja Székelyföld és a szórvány közti kapcsolatok erősítése volt. A közös kulturális programok mellett a mostani krumpliadomány is nagy segítségnek bizonyult, hiszen a hat tonnányi szállítmányból a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a dévai Téglás Gábor Iskolaközpont is részesült. Az alapítvány Erdély-szerte közel kétezer gyermeket nevel, negyven intézményből álló hálózatában, az oktatási intézmény pedig Hunyad megye egyetlen önálló magyar tanintézménye, amely számos gyerek számára biztosít bentlakást, ellátást.


A hunyadiak sem voltak hálátlanok, a felajánlást örömmel fogadták, Böjte Csaba az Ablak a végtelenre című könyvét ajándékba elküldte Tusa Leventének, Szentkatolna polgármesterének. A könyv Böjte Csaba gondolatait tartalmazza Istenről, vallásról, életről, emberről, mely tanításként szolgálhat minden hívő ember számára.

A Kovászna Megyei Tanács elnöke, Tamás Sándor kifejtette, hogy az adományozás, felajánlás nemcsak segítség, de felelősség is. „Hasonlóan nagylelkű adományokat továbbra is fogadnak Hunyad megyében. A mi felelősségünk, hogy lehetőségeink szerint segítsünk a hozzánk tartozókon” – fogalmazott az önkormányzati elnök. Azok a települések, szervezetek, személyek, akik segíteni szeretnének, Kovászna megye tanácsánál jelezhetik szándékukat.

Az eredeti cikk I T T olvasható.
 

Hírek