Itt vagy: » Hírek » A szociális védelem lelki feladat

A szociális védelem lelki feladat

2017. március 30., csütörtök

Átadták a Sepsiszentgyörgyi  Közösségi Szolgáltatási Komplexumot

Nappali foglalkoztató és anyás központ hivatalos átadóját tartották csütörtökön Sepsiszentgyörgyön. A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósához tartozó, Gödri Ferenc utcai intézményt, a Munkaügyi Minisztérium és Kovászna Megye Tanácsa támogatásával újították fel.


 
Hosszú folyamat végére érkeztek, idézte fel az átadón Vass Mária, a vezérigazgatóság vezetője, ugyanis az ingatlan felújításáról szóló pályázatot még 2012-ben tették le, a megvalósításig sok akadályt kellett leküzdeni. A felújított intézmény földszintjén rendezték be a 3 év feletti gyermekeket fogadó, korszerűen berendezett, 28 helyes nappali központot,  míg a manzárdban alakították ki az anyás központot, ahol 6  fiatal anya és 11 gyerek befogadására van lehetőség, ismertette az igazgatónő a Sepsiszentgyörgyi  Közösségi Szolgáltatási Komplexumot.


 
A szociális óvodaként is ismert nappali központ hétköznaponként reggel hattól délután hat óráig fogadja a hátrányos helyzetű gyerekeket, akik nem csak óvodai oktatásban részesülnek, hanem a szakemberek minden téren igyekeznek gondoskodni róluk, nevelni a kicsiket úgy, hogy akadálytalanul tudjanak beilleszkedni az iskolába és a társadalomba. Az anyás központban elsősorban lányanyákat fogadnak, akiknek a csecsemőgondozás, gyermeknevelés, de a háztartásvezetés alapjait is megtanítják, segítik, hogy munkát találjanak és saját lábra tudjanak állni.


 
A beruházás értéke 582 ezer lej volt, ennek 85 százalékát a Munkaügyi Minisztérium, 15 százalékát Kovászna Megye Tanácsa finanszírozta. A létesítmény udvarát a Deichmann Románia támogatásával rendezték, a 10 400 eurós pályázatból játszóteret is kialakítottak.
 
A szociális védelem nemcsak törvény adta feladat, hanem erkölcsi-lelki kérdés is kell legyen minden döntéshozónak, hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki beszámolt arról, hogy a megyei önkormányzat költségvetésének 33 százalékát fordítják szociális védelemre.  "A számok azt mutatják, hogy évről-évre bővül a szociális hálónk, egyre több a rászoruló,  gyermek is, felnőtt is, akikről gondoskodni kell,  éppen ezért hatványozottan odafigyelünk a szociális tevékenységek biztosítására. Nekünk az a feladatunk, hogy finanszírozást találjunk, az Önök feladata pedig az, hogy minőségi gondoskodást nyújtsanak azoknak, akik rászorulnak" – fordult a központ munkatársaihoz a tanácselnök, megköszönve azok mindennapi munkáját.
 
A Sepsiszentgyörgyi  Közösségi Szolgáltatási Komplexumban 16 állást hagytak jóvá, ebből öt még betöltetlen, tudtuk meg Faragó Pálmától, a központ vezetőjétől, aki elmondta, hamarosan három nevelői, egy egészségügyi asszisztensi és egy adminisztrátori állást hirdet meg a vezérigazgatóság.  

 

Hírek