Itt vagy: » Hírek » Ajándék iskolatáska évkezdésre

Ajándék iskolatáska évkezdésre

2022. augusztus 19., péntek

Minőségi csomagot ajándékoz minden előkészítő osztályos tanulónak idén is Kovászna Megye Tanácsa. Az Iskolatáska program révén a 2022-2023-as tanév elején 2148 előkészítőst örvendeztetnek meg.

„Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő családtámogató projektünk az Iskolatáska program. Az elmúlt évek tapasztalata, hogy gyerekek és szülők egyaránt kíváncsian várják, hiszen amellett, hogy a legújabb trendeknek megfelelő táskákat választjuk, a családokat mentesítjük bizonyos, iskolakezdéssel járó terhek alól. Hisszük, hogy idén is sikeres lesz a legkisebb iskolásokat segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne megterhelésről, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Ebben az évben 160 ezer lejt különítettünk el erre a célra. Egy csomag értéke 74 lej” – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Az idén 1079 lány és 1069 fiú részesül iskolatáska csomagban. A 2013-ban elindított program révén a megyei önkormányzat eddig több mint 20 ezer háromszéki tanulónak biztosított hasznos tanfelszereléssel ellátott iskolatáskát.

 

Hírek