Itt vagy: » Hírek » Alakuló ülést tartott Kovászna Megye Tanácsa

Alakuló ülést tartott Kovászna Megye Tanácsa

2020. október 22., csütörtök

Csütörtök délben tartotta alakuló ülését Kovászna Megye Tanácsa. A tanácselnök és a megyei tanácsosok letették az esküt, átvették a 2020-2024 közötti időszakra szóló mandátumukat. 

Tamás Sándor negyedik mandátumát kezdi Kovászna Megye Tanácsának elnökeként. Mint fogalmazott, az elmúlt mandátumok ideje alatt a fenntartható fejlődés alapjait tették le Háromszéken. „A következő négy év legnagyobb kihívásai közé tartozik az egészségügyi rendszer fejlesztése: javítani úgy a felszereltségen, mint a kórházainkban uralkodó hangulaton. Fontos, hogy jó összeköttetést teremtsünk a vidombáki reptér és megyénk között, elinduljon a Brassó – Kézdivásárhely – Bákó közötti autópálya építése, tovább korszerűsítjük a megyei úthálózatot, bővítjük a szociális hálót, megerősítjük a gyermekvédelmi rendszert, kiemelt szerepet kap a családvédelem. Fontos, hogy tovább fejlesszük a minőségi hulladékgazdálkodási rendszert, ugyanakkor zöld mozgalmat indítsunk Háromszéken. Végezetül, de nem utoljára, kiemelt célunk Székelyföld, mint kulturális és gazdasági erőtér működtetése, annak érdekében, hogy szülőföldünkön teljes mértékben megélhessük székely identitásunkat” – fogalmazott Tamás Sándor, megköszönve RMDSZ-es kollegáinak, a megyei önkormányzat csapatának támogatását, de mindenekelőtt a háromszéki embereknek, hogy bizalmat szavaztak, hogy folytathatják a munkát.  „A magam részéről maradok az, akinek ismernek: a tettek embere, akire lehet számítani, akinek fontos az adott szó és a csapatmunka. Folytatjuk a munkát Háromszékért, az itt élő emberekért. Biztonság, fejlődés, jövő – ezért fogunk dolgozni!” – hangsúlyozta a tanácselnök.

Az önkormányzat politikai összetétele a következő: a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek 22 tanácsosa van, az Erdélyi Magyar Szövetségnek és a Nemzeti Liberális Pártnak 3-3, a Szociáldemokrata Pártnak 2 tanácsosa van. Az RMDSZ adja a tanácselnököt, akinek szavazati joga van, így lesz a testület 31 tagú.  

Az eseményen. jelen volt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, míg a kormányhivatal részéről részt vett Iulian-Constantin Todor prefektus és Cosmin Cosmin Boricean és Sergiu Mitroi alprefektusok. Az új testület tagjainak mandátumát a Kovászna megyei prefektúra október 19-én igazolta, a 225-ös számú rendelete alapján. Az alelnökök személyéről és a szakbizottságok összetételéről a következő tanácsülésen döntenek. 

Hírek