Itt vagy: » Hírek » Alig van szabad dátum a zabolai Csipkésben

Alig van szabad dátum a zabolai Csipkésben

2017. június 23., péntek

A táborozási idény kezdetével jóformán alig maradt olyan időpont, amikor a zabolai Csipkésben újabb csoportot tudnánk fogadni. A szállást, a felszerelést és a tábor egészét felújítottuk olyan szintre, amit jónak lehet minősíteni. A beruházás meghozta a gyümölcsét

"A táborozási idény kezdetével jóformán alig maradt olyan időpont, amikor a zabolai Csipkésben újabb csoportot tudnánk fogadni. A szállást, a felszerelést és a tábor egészét felújítottuk olyan szintre, amit jónak lehet minősíteni. A beruházás meghozta a gyümölcsét” – tájékoztatott Gáj Nándor, a tábort kezelő Művészeti és Népiskola igazgatója.

A visszajelzések alapján jó irányba haladunk: a diákok és a tanárok is elégedettek a helyszínnel, a szolgáltatások is nagyjából megfelelnek annak, amit elképzeltünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a beruházások folyamatosan jönnek és mindig kerül olyasmi, amit érdemes lenne fejleszteni. Az elsődleges problémákat megoldottuk, a szobák felszereltsége jelentősen javult, most például új matracok kerültek az ágyakba, új fogasokat és éjjeliszekrényeket is felszerelünk. Annak személy szerint is örvendek, hogy azt látom, a Csipkésbe szívesen hozzák a gyerekeket, hogy lényegében egész nyáron csoport csoportot ér” – tette hozzá az intézményvezető.

Kiss András, a táborok irányításáért felelős szakfelügyelő szerint a következő fontos lépés a zabolai szolgáltatások körének bővítése. Jelen pillanatban a zabolai Mikesek grófi kastélya, a néprajzi múzeum, illetve a templom képezi a helyszíni látványosságok javát. Kiss szerint a helyszín ennél sokkal szélesebb lehetőségeket kínál, ezért több tanösvény kialakításán is dolgoznak. A terv hosszú távú, megközelítőleg öt évet ölel majd fel, jelenleg még több helyen zajlanak az egyeztetések. A kisiskolásokat elsősorban a rövidebb, 1-2 km-es ösvények várják, míg a nagyobb diákokat, egyetemistákat hosszabb túrákra kívánják kalauzolni. A látnivalók között fafélék, virágok, mohák szerepelnek, de tervbe vették a szomszédos települések látványosságainak megcélzását is, így például a Petőfalvi népi feredő is úti célponttá válhat. A kirándulások honismereti jellege is hangsúlyossá vált – hiszen sok a műemlék a régióban.

Kiss András hangsúlyozta: a táborban található házikók felújítása a foglalások számának növekedését eredményezte. A szálláshely kihasználtsága jó, szabad dátumokért még lehet érdeklődni a 0722 300 661-es telefonszámon.

Hírek