Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Átszervezés a megyeházán

Átszervezés a megyeházán

2010. január 5., kedd

Február elsejétől megszűnik a Megyei Utakat Felügyelő Igazgatóság, az intézmény feladatait a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő osztály veszi át. Erről legutóbbi ülésén egyhangúlag döntött a megyei önkormányzat. Az átszervezés jelentős megtakarítást eredményez majd, hiszen a külön fizetett adminisztrációs személyzet munkáját a megyei tanácsnál látják el. De fontos a döntés a hatáskörök tisztázása és a hatékonyság növelése miatt is — érveltek az önkormányzat vezetői.
 

Február elsejétől megszűnik a Megyei Utakat Felügyelő Igazgatóság, az intézmény feladatait a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő osztály veszi át. Erről legutóbbi ülésén egyhangúlag döntött a megyei önkormányzat. Az átszervezés jelentős megtakarítást eredményez majd, hiszen a külön fizetett adminisztrációs személyzet munkáját a megyei tanácsnál látják el. De fontos a döntés a hatáskörök tisztázása és a hatékonyság növelése miatt is — érveltek az önkormányzat vezetői. Eddig ugyanis számos átfedést tapasztaltak az igazgatóság és a megyei tanácson belül működő osztály feladatai között, a határozattervezet indoklásában az előterjesztők azt is megjegyzik: a Kézdivásárhely—Kovászna 121-es megyei út európai uniós alapokból történő korszerűsítését is az önkormányzat erre szakosodott osztálya bonyolítja le.

Marin Nicolae Gheorghe, az igazgatóság eddigi vezetője nyugdíjba vonul, helyét ideiglenesen Incze Gyula veszi át. A tervek szerint az intézmény munkatársai az új osztályon dolgoznak majd, a betölthető állások számának függvényé¬ben, az átszervezés nyomán azonban az alkalmazottak egy része vélhetően munka nélkül marad.

Farcádi Botond

Az eredeti cikk I T T olvasható.

Hírek