Itt vagy: » Hírek » Az alma, és ami kíséri

Az alma, és ami kíséri

2015. július 16., csütörtök

Örvendünk, hogy a mikóújfalusi gyerekek is komoly eredményt értek el a megyei tanács által rendezett rajzversenyen, hiszen ezáltal is nyilvánvalóvá válik, hogy az oktatás színvonala és a diákok képességei is azonosak a városi tanulókéval.

„Örvendünk, hogy a mikóújfalusi gyerekek is komoly eredményt értek el a megyei tanács által rendezett rajzversenyen, hiszen ezáltal is nyilvánvalóvá válik, hogy az oktatás színvonala és a diákok képességei is azonosak a városi tanulókéval. Fontosnak tartom, hogy az olyan iskolák, mint a Fejér Ákos is, versenyképesek tudjanak maradni, és azok, akik itt tanulnak, nehézségek nélkül tudják folytatni tanulmányaikat városi középiskolákban, egyetemeken” – fogalmazott Demeter Ferenc, a mikóújfalusi helyi tanács tagja.

Mikóújfalu iskolája rengeteg golyóstollat, vízfestéket és ecsetkészletet, atlaszt és olvasnivalót nyert Ájgel Krisztina tanárnő diákjainak köszönhetően. A nyereményekből nyilvánvalóan a résztvevő diákok is részesültek, a többit pedig az iskolák jutalomként adják majd oda saját diákjaiknak, a különböző versenyeken és egyéb megmérettetéseken nyújtott eredményért cserében.

A rajzversenyre az APIA által támogatott Alma Program keretében került sor, a résztvevő iskolák diákjai rajzaikban az alma pozitív tulajdonságait mutatták be. Az idei díjazottak közt szerepel a megyeszéki Mikes Kelemen, a Nicolae Colan és a Mihai Viteazul gimnázium, a bodoki Henter Károly, a barátosi Bibó József, a fennebb említett Fejér Ákos, valamint az Oltszemi Speciális Iskola is.

A verseny győzteseinek tartott ünnepi átadóra még a tanév vége előtt sor került, az iskolákhoz pedig a hét folyamán szállították ki a nyereményeket. „Nagyon örvendünk ezeknek az ajándékoknak, számos versenyt tartunk, amelyeken jól jön majd a nyeremény” – fejezte ki örömét Luminița-Ana Costea, a Mihai Viteazul Főgimnázium igazgatónője.
Idén először gyümölcskóstolással egészült ki az Alma Program: ennek keretében nemcsak gyümölcsöt, hanem almás süteményt is kínáltak a diákoknak. A megyei tanács tanévenként két alkalommal hirdet meg vetélkedőt, félévenként egyet-egyet: a verseny minden esetben két korosztálynak, azaz a 0-IV-os és a V-VIII-os diákoknak szól.

 

Hírek