Itt vagy: » Hírek » Az esztelnekiek megérdemlik az önálló községet

Az esztelnekiek megérdemlik az önálló községet

2010. január 8., péntek


Az újonnan elkészült községháza az új, önálló község szimbóluma – hangsúlyozta Esztelneken Varga Attila polgármester.

Az újonnan elkészült községháza az új, önálló község szimbóluma – hangsúlyozta Esztelneken Varga Attila polgármester. Az ingatlan építéséhez 2008-ban láttak hozzá, az átadásra 2010. január 8-án, pénteken került sor. Az új, korszerű épület közel 9 milliárd régi lejbe került, amelyet fele-fele arányban helyi, illetve megyei forrásokból finanszíroztak.

 


Varga elmondta: az építkezési munkában komoly segítséget nyújtottak az RMDSZ-es honatyák is. Tamás Sándor, megyei önkormányzat vezetője rámutatott: amióta Esztelnek önálló község lett, jelentős fejlődésnek indult. Az elnök elmondta azt is, hogy a megyei tanács ezután is támogatja a konkrét fejlesztési elképzeléseket. A cél a régió, Háromszék, Székelyföld hatékony fejlesztése, legyen szó községi építkezésről, aszfaltozásról vagy vízhálózat létesítéséről – hangsúlyozta Tamás Sándor.


A polgármesteri hivatalon december 18-án végezték el az utolsó simításokat. Az épületet a ferences rendi szerzetes, Tarziciusz atya szentelte meg. A rendezvényen részt vett Bokor Tibor RMDSZ-es szenátor, Henning László és Demeter János Kovászna Megye Tanácsának jelenlegi valamint Baka Mátyás és Vajda Lajos egykori alelnökök is.
 

Hírek