Itt vagy: » Hírek » Bács-Kiskun megyében mutatták be a Turizmus évét

Bács-Kiskun megyében mutatták be a Turizmus évét

2017. november 25., szombat

A Turizmus évének eseményeit, a háromszéki idegenforgalmi kínálatot mutatták be pénteken a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson, ahol a Kovászna megyei önkormányzat vezetősége több közös programról is megállapodott a magyarországi partnermegye képviselőivel

A Turizmus évének eseményeit, a háromszéki idegenforgalmi kínálatot mutatták be pénteken a Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson, ahol a Kovászna megyei önkormányzat vezetősége több közös programról is megállapodott a magyarországi partnermegye képviselőivel.

A megyei önkormányzat küldöttsége az évente kétszer megtartott Együttműködés polgármesteri fórumon vett részt, ahol Bács-Kiskun megye összes polgármestere jelen van.  „Ez a találkozó jó lehetőség, hogy Háromszéket Bács-Kiskun megyében népszerűsítsük, hiszen kiemelt célunk, hogy növeljük a Kovászna megyébe érkező magyarországi turisták számát. Mint ismeretes, a magyarországi turisták aránya 5-7 százalék, éppen ezért minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a felhívjuk a figyelmet a kúriák földjére, de a páratlan természeti örökségre is, amellyel rendelkezünk” – számolt be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta: több közös programról egyeztetett Rideg Lászlóval, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökével. Megállapodtak, hogy 2018 szeptemberében ismét Háromszékre jönnek a kecskeméti orvosok, akik ezúttal Kézdiszéken végeznek ingyenes egészségügyi szűrést.

A magyarországi esemény résztvevői előtt Grüman Róbert alelnök mutatta be a Turizmus éve programot, beszélt arról, Kovászna megyében 165 kúriát tartanak nyilván, és hogy egyre nagyobb az érdeklődés a kisnemesi turizmus iránt, de a hagyományos székely falvak, vagy a mofetták, a borvízfürdők is vonzók lehetnek a magyar turisták számára. Kiemelte, hogy a rendezvényturizmus is jó pálya lehet, többek között a gasztronómiai eseményeket kedvelik a turisták. Bemutatta az Irány Háromszék nevű turisztikai kampányt, amellyel Kovászna megye második alkalommal nyert országos díjat, és ismertette a Visit Covasna megyei idegenforgalmi kínálatot tartalmazó, három nyelven elérhető mobilapplikációt is. „Igyekszünk felzárkózni a tájékoztatás szintjén is, hiszen ma már a turisták jelentős hányada interneten, telefonon keresztül szervezi le utazásait, és könnyebben választja Háromszéket, mint úti célt, amennyiben Kovászna megye idegenforgalmi kínálata, szállodák, vendéglők, turisztikai látványosságok, programok elérhetőek ezeken a csatornákon” – hangsúlyozta Grüman Róbert.

Kovászna Megye Tanácsának vezetői hangsúlyozták, egy ilyen találkozón lehetőség van a jó gyakorlatok átvételére is, a tapasztalatcserére.  

Hírek