Itt vagy: » Hírek » Bukaresti véleményformálók népszerűsítették Háromszéket

Bukaresti véleményformálók népszerűsítették Háromszéket

2020. augusztus 5., szerda

Tíz népszerű blogger, vlogger, újságíró és televíziós szakember látogatott Háromszékre július végén a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására a Visit Covasna Safe Place kampánya keretében.  

Tíz népszerű blogger, vlogger, újságíró és televíziós szakember látogatott Háromszékre július végén a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására a Visit Covasna Safe Place kampánya keretében.  

A megyei turizmus fellendítése és népszerűsítése céljából megszervezett információs kirándulás alkalmával a véleményformálók ellátogattak a megye több nevezetességéhez, megismerkedtek a helyi hagyományokkal, valamint különböző programokon vettek részt.  

 

Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke elmondta, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület rendszeresen szervez tanulmányutakat a bloggerek számára, akik a közösségi média különböző platformjain népszerűsítik Háromszéket a belföldi turisták számára. „Ezzel az akcióval is a Safe Place kampányt folytatjuk. Véleményformálóknak, influencereknek mutattuk be a vidéket, akik a saját Instagram vagy Facebook felületükön viszik tovább a hírt, a reklámot. Ma már nem elég csak a weboldalon, utazási irodák által promózni, egyik legnépszerűbb reklámfelület a social media és leghatékonyabb reklámforma a turizmusban a szájreklám, a jó értelemben vett szóbeszéd. A bloggerek ajánlásai segítenek abban, hogy minél többen a térségünket válasszák úti célként, különösen ebben az időszakban, amikor a határokon való átlépés bizonytalan. Ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a belföldi, illetve a megyei turizmus népszerűsítésére.” Az alelnök hozzátette, azon dolgoznak, hogy a turizmus, mint gazdasági ágazat ebben az időszakban talpra álljon a megyében, mindezt úgy, hogy a turisták teljes biztonságban érezhessék magukat.  

 

A háromnapos program során a vendégek többek közt ellátogattak a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba, a gelencei Szent Imre-templomba, a Szent Anna-tóhoz, kipróbálhatták ügyességüket a mézeskalács díszítésben, de süthettek házikenyeret és kürtőskalácsot is a Malomkert turisztikai központban, valamint ellátogattak a hatolykai mofettába és a szacsvai vadasparkba is. A program kiemelt támogatója a Bálványos Resort, amely szintén egyedi élményt nyújt az idelátogató turistáknak.  

Mădălina Merca, blogger székelyföldi élményeire varázslattal gondol vissza: „Mesebeli helyekre látogattunk el, számos tevékenységen vettünk részt: mézeskalácsokat díszítettünk a Szántó család Mézeskalács műhelyében, pityókás házikenyeret sütöttünk a csernátoni Malomkertben, meglátogattuk a Haszmann Pal Múzeumot, ahol csodálattal néztem a 145 évnél régebbi egydugattyús motorokat, valamint más régi és értékes tárgyakat. Az ételek a környéken ínycsiklandozóak voltak. A Bálványos Resort szállása mindenkinek tetszetős volt: elegáns szálloda és prémium szolgáltatások.” A blogger hozzátette: „Örülök, hogy felfedeztem Erdély egy olyan részét, amelyről eddig csak jót hallottam, és most elmondhatom, hogy nemcsak jó, hanem nagyon jó is!”  

 

Irina Maria Ana, a csoport kísérője, a Travel Communication munkatársa először járt Háromszéken, de kijelentette, nem utoljára: „Kovászna megye teljesen levett a lábamról, amikor megtettem az első lépéseket a szacsvai vadasparkban úgy tűnt, hogy az idő megállt és teljesen kikapcsolódtam. Mézeskalács, pityókás kenyér, kürtőskalács... az információs kirándulás programjában szereplő összes tevékenység, a vendégszerető házigazdák, akikkel mindenhol találkoztunk, és természetesen a Bálványos Resort felülmúlta az elvárásainkat és egyenesen a szívünkbe zártuk. Nagyszerű emlékeink és fényképeink vannak, és azt hiszem, nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen szép helyeket találunk hazánkban” – zárta az élménybeszámolót.  

 A Háromszékre látogatott bloggerek:  

 Madalina Merca (https://www.instagram.com/madalinamerca, Stefana Suciu (https://www.instagram.com/stefanasuciu/), Sandra Bendre https://www.instagram.com/sandrabendre/ , Sandra Stoicovici (https://www.instagram.com/littlestoriesofmylife/), Andreea Balaban (https://www.instagram.com/andreea.balaban/), Surorile Odagiu - Ana  https://www.instagram.com/ana_odagiu/ &  Monica https://www.instagram.com/monicaodagiu, Ioana Dumitrache  https://www.instagram.com/ioanadumitrache.ro/, Mihaela Popa https://www.instagram.com/worldtravel.bug/, Sensy https://www.instagram.com/__sensy__/

 

Hírek