Itt vagy: » Hírek » Diákbarát Háromszék

Diákbarát Háromszék

2019. szeptember 5., csütörtök

Több mint 15 ezer háromszéki diákot ajándékozott meg Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt hét évben az Iskolatáska programja keretén belül. Idén több mint kétezer előkészítő osztályos örül a tanfelszereléssel ellátott iskolatáskának, melyet csütörtökön osztottak ki az oktatási intézmények vezetőinek a Székely Mikó Kollégiumban.

Több mint 15 ezer háromszéki diákot ajándékozott meg Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt hét évben az Iskolatáska programja keretén belül. Idén több mint kétezer előkészítő osztályos örül a tanfelszereléssel ellátott iskolatáskának, melyet csütörtökön osztottak ki az oktatási intézmények vezetőinek a Székely Mikó Kollégiumban.

Háromszék diákbarát megye. Kovászna Megye Tanácsa az infrastrukturális fejlesztések mellett, az oktatási intézmények, óvodák és iskolák felújításán túl a vidék fiataljainak és diákjainak a kikapcsolódását szolgáló felújított sportlétesítmények és kultúrotthonok, a megépített játszótereken túl olyan programokat működtet, mint az After school program vagy a hét évvel ezelőtt elindított Iskolatáska program, amely töretlen sikernek örvend. A programra idén 123 ezer lejt különített el a megyei tanács. A külön lányoknak és fiúknak szóló, névcédulával ellátott iskolatáska, benne a grafit és színes ceruzával, tolltartóval, szendvicses dobozzal és üzenőfüzettel 72 lejbe került – emelte ki a csütörtöki igazgatói értekezleten Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hozzátette: „Az idei évben több mint 600 diákot és 300 felkészítő tanárt is díjaztunk. Olyanokat, akik többet tanulnak, jobban teljesítenek, akik nemcsak az iskolai tevékenységeken vesznek részt, hanem tantárgyversenyeken is kiemelkedő eredményeket érnek el. Ezt a tevékenységet folytatjuk tovább, mert meggyőződésünk, hogy szülőföldünk jövője számára fontos támogatni azokat a diákokat, akik többet tanulnak és eredményeket érnek el. Ők fogják Háromszék, Székelyföld felemelkedését jelenteni kulturális, gazdasági téren egyaránt.”   

Kiss Imre megyei főtanfelügyelő a 2019-2020-as tanév első igazgatói értekezletével egybekötött találkozón elmondta, ebben az évben is elsődleges célkitűzésük, hogy megfelelő módon végezzék az oktatási intézmények vezetését. Kitartást és erőt, kellő bölcsességet kívánva a felmerülő problémák megoldásához, kezeléséhez a főtanfelügyelő többek között köszöntötte az idei tanév új iskolaigazgatóit is, illetve megköszönte a megyei önkormányzatnak a háromszéki oktatáshoz való hozzáállását és támogatását.

„Nagy öröm a gyerekek számára ez a program. Érdemes megnézni a kicsik arcát, mikor megkapják a csomagot és gondosan kibontják. A program nagyon jó ötlet az iskoláknak, a gyermekeknek és főként a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak. Sok gyerek számára luxuscikknek minősül ez az ajándék. Ezért is jó ez a program, mert egyforma eséllyel indulnak a gyerekek” — fogalmazott az átadón Nagy Ilonka, a nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskola és négy alárendelt egységének igazgatója.

Az idén a legtöbb előkészítős diákkal az árapataki Romulus Cioflec Általános Iskola indul, szám szerint 133-an (79 fiú, 54 lány) kezdik a tanévet, a legkevesebb létszámú előkészítős osztály három lánnyal indul a kommandói Horn Dávid Általános Iskolában.

Hírek