Itt vagy: » Hírek » Döntöttek: lesz új híd

Döntöttek: lesz új híd

2014. január 17., péntek

3 millió lejbe kerül az a híd, amely a médiában gyakran emlegetett nagyajtai híd helyére. Kovászna Megye Tanácsa.

 

3 millió lejbe kerül az a híd, amely a médiában gyakran emlegetett nagyajtai híd helyére. Kovászna Megye Tanácsa.

Mint ismeretes a megyei önkormányzat már 2013-ban eldöntötte, hogy kölcsönhöz folyamodik, hogy szerte a megyében több sürgős munkálatot elvégezzenek. Ezek között kiemelt helyen szerepelt a Nagyajtát Apácával összekötő híd, hiszen Tamás Sándor elnök szerint „ezt a hidat már hosszabb ideje meg akartuk javíttatni. Számtalan ígéretet kaptunk Bukarestből, amelyekből mind nem lett semmi. Eljött az ideje annak, hogy megoldjuk ezt a problémát, még akkor is, ha ez komoly anyagi megterhelést jelent. Nem normális állapot, hogy egy romos állapotú, lezárt, életveszélyes hídon nap mint nap közlekedjenek. Tudjuk, hogy ez a híd az erdővidéki község számára rendkívül fontos, ezért minél hamarabb neki akarunk a munkálatoknak látni”.

A tanácsülés keretében szó esett a Holzindustrie Schweighofer rétyi beruházásáról is. Tamás Sándor felszólalásában leszögezte: „Nem létezik olyan törvényes követelmény, amelynek a külföldi beruházó ne tett volna eleget. Több mint 40 szakmai engedélyre van szükség az üzem felépítéséhez, a Schweighofer pedig beszerezte ezeket. A beruházást a helyi közösség is akarja, mindenki emlékszik arra, hogy a tavaly nyáron rendezett közmeghallgatásokon egy kérdést tettek fel a rétyi emberek, mégpedig azt, hogy mikor lehet alkalmazásért jelentkezni. Munkahelyekre van szükség a megyében – ha valamilyen mondvacsinált okkal megtagadtuk volna az építkezési engedély megadását, akkor azt értük volna el, hogy a faipari cég jogi úton érvényesítette volna velünk szemben az igazát, és megtagadtuk volna a munkalehetőséget olyan emberektől, akik kenyeret akarnak családjuk asztalára tenni.”

A rendkívüli tanácsülésen a megye településeinek költségvetése összeállításához szükséges döntéseket hoztak. Tamás Sándor elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan most is kiemelt támogatásban részesültek azok a települések, amelyeken 1 millió eurót meghaladó értékű beruházásokhoz kell önrész, valamint azok a települések is, amelyek a hatályos jogszabályok értelmében a 150 ezer lej alatti összegből kellett volna gazdálkodjanak.

 

Hírek