Itt vagy: » Hírek » Elfogadták a költségvetést

Elfogadták a költségvetést

2010. február 26., péntek

Összesen 28 napirendi pontról döntött Kovászna Megye Tanácsa február 26, pénteki soros ülésén. A testület egyöntetűen fogadta el a Kovászna megye 2010-es költségvetését. Az idei költségvetés összege 69 931 000 lej.
 


Összesen 28 napirendi pontról döntött Kovászna Megye Tanácsa február 26, pénteki soros ülésén. A testület egyöntetűen fogadta el a Kovászna megye 2010-es költségvetését.

Tamás Sándor elnök elmondta: a megye tavalyi költségvetése kezdetben 67 132 000 lej volt, az év végére azonban már ez az összeg meghaladta a 70 millió lejt. Az idei költségvetés, amely 69 931 000 lej, minimális növekedést jelent az elmúlt évhez képest, azonban az önkormányzati vezető bízik abban, hogy a költségvetés év közben nőni fog.

A tanácselnök ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy a legnagyobb költségvetési tételt továbbra is a szociális juttatások, szolgáltatások jelentik: a büdzsé összesen 41,2% fordítják ilyen jellegű célokra. A másik komoly tételt a kulturális intézmények és programok finanszírozása teszi ki, amely a teljes összeg 15%-a. A megyei önkormányzat, a saját és a hozzátartozó intézményekkel összesen 1057 alkalmazottnak ad fizetést. Tamás Sándor elmondta: az általa vezetett intézmény költségvetéséből év végéig tudják mindenkinek biztosítani a bérét.

„Idén is kiemelt szerepet kapnak a pályázatok, hiszen az uniós forrásokból a költségvetésünkhöz viszonyítva nagy tételeket lehet lehívni. Ha csak a DJ121-es út rehabilitálásáról szóló, tavalyi sikeres pályázatunkat vesszük, a megnyert összeg az éves költségvetésünkkel vetekszik” – fogalmazott Tamás.

A megyei tanácshoz tartozó intézmények (Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelmi Igazgatóság, Székely Nemzeti Múzeum, Bod Péter Megyei Könyvtár, Háromszék Táncegyüttes, Hídvégi Idősek Otthona, Sepsiszentgyörgyi és Oltszemi Speciális Iskolák, Európai Tanulmányi Központ, Kovászna Megyei Művelődési Központ) személyzeti felépítését, tisztségjegyzékét, illetve létszámkeretét is jóvá hagyta a tanács.

Havonta 100 literrel kevesebb üzemanyag

Az egy hónapra előirányozott üzemanyag mennyiség csökkentését javasolta Fazakas Tibor tanácsos. A testület elfogadta a tervezetet, Tamás Sándor javaslatával kiegészítve, aki azt kérte, hogy a 100 literes csökkentést a megye vezetőségének szánt mennyiségből vonják le.

Van koordinátora a brüsszeli irodának

Titkos szavazattal döntöttek a brüsszeli Képviseleti Iroda tevékenységének koordinálásra kijelölt személyről. A testület egyöntetűen elfogadta, hogy Demeter János alelnök legyen az a személy, aki a brüsszeli iroda tevékenységét ügyeli majd fel. A Brüsszelbe delegált alkalmazott személyéről még nem született döntés.
 

Hírek