Itt vagy: » Hírek » Elindult a megyei tanács ifjúsági konzultációja

Elindult a megyei tanács ifjúsági konzultációja

2021. április 21., szerda

Nagy sikernek örvend a Kovászna Megye Tanácsa által elindított online ifjúsági konzultáció, amelyet öt nap alatt több mint ötszázan töltöttek ki. A magyar és román fiatalokat egyaránt megszólító kérdőív eredménye a megyei ifjúsági akcióterv alapját képezi majd.

A kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi ifjúsági konzultáció sikerére alapozva a megyei önkormányzat is közvélemény-kutatást indított az elmúlt napokban a háromszéki fiatalok körében. A konzultáció több korosztályt is megszólít, a középiskolával végző diákoktól egészen a munkavállaló, fiatal szülőkig, felnőttekig. A 24 kérdésből álló űrlap kitér az oktatás, lakhatás, munka- és gyerekvállalás, családalapítás, környezettudatosság, kikapcsolódási lehetőségek, közbiztonság, online ügyintézés, valamint az elvándorlás, itthon maradás témakörökre.

Jakab István Barna, a megyei önkormányzat alelnöke a téma kapcsán kiemelte, a konzultáció célja, hogy felmérjék a háromszéki fiatalok igényeit és meglátásait, megismerjék jövőképüket. Mindez útmutatóként szolgál majd a Kovászna megyei ifjúsági akcióterv kidolgozásában, mely a fiatalok érdekeit szolgáló jövőképet, alapelveket és programokat fogja tartalmazni. „Hiszem, hogy Háromszéken jó felnőni, jó élni, érdemes családot alapítani, és jövőt tervezni. A pontos hogyanokban most mindazok segítségét kérjük, akik a leginkább érintettek. Ezért kérek minden háromszéki fiatalt, hogy töltse ki a rövid kérdőívet és népszerűsítse ezt barátai körében is” – fogalmazott az alelnök.

Az online konzultációt május közepéig lehet kitölteni. Magyar nyelven a https://bit.ly/3mRoefL linken, románul pedig a https://bit.ly/3gq5HX4 linken érhető el, illetve Jakab István Barna alelnök Facebook oldalán.

 

Hírek