Itt vagy: » Hírek » Érdemes felfedezni Háromszéket

Érdemes felfedezni Háromszéket

2017. szeptember 30., szombat

Turisztikai mobilalkalmazást indított Kovászna Megye Tanácsa, a mobiltelefonon használható, háromnyelvű, ingyenesen letölthető applikációt pénteken a miklósvári Kálnoky kastély udvarán mutatták be külföldi bloggerek és a helyi újságírók előtt

Turisztikai mobilalkalmazást indított Kovászna Megye Tanácsa, a mobiltelefonon használható, háromnyelvű, ingyenesen letölthető applikációt pénteken a miklósvári Kálnoky kastély udvarán mutatták be külföldi bloggerek és a helyi újságírók előtt.

Idén a Turizmus éve van Háromszéken és a célunk egyértelmű: növelni az idelátogató turisták számát. Ezt a célt szolgálta a bukaresti bloggereknek szervezett tanulmányutak sora, ebben az évben pedig igyekeztünk kilépni a külföldi piacra is, hiszen a Háromszékre látogató turisták alig tíz százaléka érkezik más országból. A most vendégül látott külföldi bloggerek élményszerű turisztikai beszámolóit több mint egy millióan olvassák a nagyvilágban, bízunk benne, hogy lesz olyan olvasó, aki ez alapján jön majd el Háromszékre” – emelte ki Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke. „A most elindított mobilapplikációval is igyekszünk felzárkózni, hiszen a statisztikák azt mutatják, a turizmus területén is előretör az okostelefon, amelyet egyre többen használnak az utazások megtervezésére, leszervezésére is” – tette hozzá.  

Három célt is szolgál ez a platform, egyrészt egységes turisztikai adatbázis, GIS – térinformatikai rendszer készült, másrészt Kovászna megye, mint úti cél megjelenik a mobilalkalmazások között, harmadrészt pedig digitális idegenvezetésre is használható” – hangsúlyozta Ionuț Munteanu, az applikációt kifejlesztő Eventya cég képviselője, aki gratulált a megyei önkormányzatnak a kezdeményezéshez, ugyanis a megyék közül elsőként Háromszéknek készült ilyen alkalmazás.

A három nyelven elérhető, ingyenes applikáción elérhetőek a háromszéki látnivalók leírásai, a szálláshelyek, éttermek elérhetőségei, rendezvények stb.  Az alkalmazás Android-os okostelefonokra és iPhone-ra is letölthető a www.visitcovasna.com oldalról vagy megtalálható a Google Play-ben és az AppStore-ban is.  

 

Külföldi bloggerek Háromszéken – a természetközeliség nagy érték

Ezen a hétvégén tizenöt fős külföldi blogger csapat tartózkodik Háromszéken a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására, a programban többek között a Vargyasi-szoros, a Szent Anna-tó, a Daniel-kastély, a Kálnoky-kastély, a freskóiról híres gelencei templom meglátogatása szerepel, valamint részt vesznek a kürtőskalácsfesztiválon is.

Răzvan Pascu, turisztikai szakember, aki a bloggereknek szóló tanulmányutakat szervezi, elmondta, logisztikai szempontból volt nagy kihívás a mostani út, hiszen a világ különböző pontjairól kellett őket Háromszékre utaztatni. Nagy segítség volt a Blue Air támogatása, a légitársaság ingyen biztosította a repülőjegyeket a világutazóknak. „Tudomásom szerint ez az első olyan study-tour külföldi bloggereknek, amelyet önkormányzat szervez, turisztikai cégek meghívására jártak már Romániában hivatásos utazók, de ilyen formában még nem” – emelte ki Răzvan Pascu.   

A tizenöt fős csapatban két magyarországi blogger is részt vett, a Világevő blogot jegyző Jókuti András gasztroblogger és Gyémánt Balázs hivatásos világutazó és idegenvezető, a balazsutazik.hu szerkesztője. Míg Jókuti András már járt Erdélyben, igaz 25 évvel ezelőtt, Gyémánt Balázs először keresi fel vidékünket. Mindketten inkább egzotikus helyszínekre utaznak, nem tervezték, hogy Háromszékre látogassanak, de a meghívás éppen a megfelelő időben érkezett, elfogadták és nem bánták meg. A természetközeliséget nagy értéknek tekintik mindketten, Jókuti András az autentikus vendégszeretet emelte ki, Gyémánt Balázs pedig megjegyezte, aki ide akar jönni, annak meg kell dolgozni érte, de ami ebben a hátrány az tulajdonképpen előny is, mondta a világutazó.

Az Egyesült Államokban, városi környezetben nőtt fel Danasia Leola Guyton, éppen ezért Háromszék rurális jellege bűvölte el, árulta el a sajtótájékoztatón. A kanadai származású Christina Guan bloggernek épp az tetszett, hogy a térség nem annyira ismert, fel lehet fedezni, rá lehet csodálkozni, tökéletesnek tartja olvasói számára. 

A tanulmányúton résztvevő bloggerek:

Danasia Leola Guyton: http://theurbanrealist.com/

Diana Mocanu: http://bloginfidel.com/

Ana Maria Ursu: https://anamariaursublog.wordpress.com/

Diana Guja: https://www.facebook.com/alobebeblog/

Pedro Richardson: http://www.travelwithpedro.com/

Joshua Jaimes Ferry Woodard: http://www.urbantravelblog.com

Christina Guan: www.Happytowander.com

Melania Guarda Ceccoli: http://www.inguaribileviaggiatore.it/, http://www.inguaribileviaggiatore.com/, www.mammecoitacchiaspillo.it

Jókuti András: http://vilagevo.hu    

Gyémánt Balázs: www.balazsutazik.hu, www.facebook.com/Balazsutazik, www.youtube.com/Balazsutazik, www.instagram.com/gybala

Ines Alvarez Fernandez: http://www.aworldtotravel.com/

Maria Maciocha: https://www.mytravelaffairs.com/ 

Nicola Lanzisera: http://www.spezio.it

Alessandro Bertini és Sara Dutto: http://www.girovagate.com/ 

 

Hírek