Itt vagy: » Hírek » Felhívás - Projekt 3

Felhívás - Projekt 3

2010. szeptember 7., kedd

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, az Erdélyi Összművészeti Egyesület és a Projekt csoport meghirdeti a Projekt 3-at.

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, az Erdélyi Összművészeti Egyesület és a Projekt csoport meghirdeti a Projekt 3-at.
A Hargita, Kovászna és Maros megyei fiatal képzőművészek kiállításának célja fiatal alkotók számára lehetőséget, teret biztosítani a megmutatkozásra, az ismételt szakmai megmérettetésre, a vándoroltatás által pedig minél tágabb körben népszerűsíteni alkotásaikat, ezáltal szélesítve számukra a szakmai lehetőségeket. A székelyföldi fiatal képzőművészek vándorkiállítására 18 és 35 év közötti képzőművészek jelentkezését várjuk a következő e-mail címre: projekt@cstit.ro.
Benevezési határidő: 2010. szeptember 15., 24 óra. A később érkező jelentkezéseket a szervezőknek nem áll módjukban elfogadni!
A beérkező alkotásokat háromtagú zsűri véleményezi: Ütő Gusztáv képzőművész, Veres Péter, az Erdélyi Művészet című folyóirat főszerkesztője és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész.
A Projekt 3 első helyszíne a csíkszeredai Siló – Kortárs Művészeti Központ.
A megnyitó időpontja: 2010. október 15.
További várható helyszínek: Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Kolozsvár, valamint Hargita megye testvérmegyéinek megyeszékhelyei. A zsűri által legjobbnak ítélt munkák szerzői alkotótáborban vehetnek részt Hargita Megye Tanácsa és a Gyegyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ által jóvoltából (KorkéP – Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor, Gyergyószárhegy; Grafikai tábor, Gyergyószárhegy; részvétel a Budapest Galéria nemzetközi művész-csere programjában, Budapest).
Jelentkezési feltételek:
-    Tematika és műfaji megkötés nincs;
-    Korhatár: 18-35 év közötti művészek;
-    Egy benevező maximum két alkotással jelentkezhet (képek esetében egy alkotás ne haladja meg a 100 x 100 cm-t, térbeli alkotásoknál pedig kérjük, vegyék figyelembe, hogy azokat több ízben is mozgatni, szállítani kell);
-    A beérkező munkák az elmúlt két évben készült alkotások lehetnek. 2009 előtti alkotásokat nem fogadunk el;
-    Kitöltött jelentkezési lap, amely a projekt@cstit.ro email címről igényelhető;
-    Szakmai önéletrajz;
-    egy portré (300 dpi, legalább 4 megapixel);
-    a benevezett alkotások reprodukciói (300 dpi, legalább 4 megapixel) – a zsűrizés reprodukciók alapján történik, és az eredeti munkák beküldésére a zsűrizést követően kerül sor. Installációk esetében kérünk egy leírást a tervezett alkotásról, illetve reprodukciót a művész eddigi alkotásairól (legtöbb két munkáról).
A vándorkiállítás előkészítése:
- A kiválasztott munkákat a szervezők felkérésére a művészek október 1-jei határidőre küldik be.
- A munkák hátára kérjük, tüntessék fel az alkotó nevét, az alkotás címét, méretét, technikáját és évszámát.
- Fontos a csomagolás! A pályázók a csomagolásnál tartsák szem előtt, hogy a vándorkiállítás különböző helyszíneire való szállításánál a csomagolást többször is használni kell. A nem megfelelően csomagolt alkotásokért a szervezők nem vállalják a felelősséget.
- A művészek a projektben való részvétellel vállalják, hogy munkáikat a szervezők felhasználják a kiállítás katalógusához, illetve a program népszerűsítéséhez.
Érdeklődni lehet a 0747-115337-es telefonszámon, hétköznapokon 8 és 16 óra között, valamint a projekt@cstit.ro e-mail címen.
A Projekt 3 támogatói: a Nemzeti Kulturális Alap, Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.

Hírek