Itt vagy: » Hírek » Felkészülten a téli időszakra

Felkészülten a téli időszakra

2022. október 31., hétfő

A Kovászna megyei Út és Híd Rt. biztosítja ebben az évben is a megyei utak téli karbantartását, erről döntött legutóbbi ülésén Kovászna Megye Tanácsa. A megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalat a téli hónapok alatt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Baróton és Bodzafordulón működtet hótalanítási bázist, innen indítják a gépeket, amikor az időjárás megköveteli.

„Évek óta a Kovászna megyei Út és Híd Rt. Biztosítja a téli karbantartást a megyei utakon, bízunk benne, hogy ezeken a szakaszokon idén sem lesz fennakadás, akárcsak az előző években. A keretszerződés 2022 novembere és 2023 márciusa közötti időszakra szól; ennek megfelelően a közel 244 kilométernyi megyei út téli karbantartásának becsült értéke hozzávetőleg 8,7 millió lej. A vállalat alkalmazottai hajnalban végzik a megyei utak ellenőrzését, ahol szükséges, ott megtisztítják az útfelületet, homokot és sókeveréket szórnak rá” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 

Háromszéken egyetlen olyan megyei útszakasz van, amelyet lezárnak a téli hónapokban, ezúton is felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a DJ121A megyei út Kőröspatak és Középajta közötti szakaszon, a Vadas-tetőn novembertől márciusig tilos a közlekedés.   

Hírek