Itt vagy: » Hírek » Felújították a községházát Sepsibükszádon

Felújították a községházát Sepsibükszádon

2012. április 24., kedd

A felújított polgármesteri hivatal avatóünnepségére került sor ma délután Sepsibükszádon. Az eseményen a megyei önkormányzat és az ifjúság vezetői mellett a községi vezetők és közel száz helyi lakós vett részt.
 

A felújított polgármesteri hivatal avatóünnepségére került sor ma délután Sepsibükszádon. Az eseményen a megyei önkormányzat és az ifjúság vezetői mellett a községi vezetők és közel száz helyi lakós vett részt.

Sepsibükszád 2004-ben vált külön községgé, s ezt az önállóságot kifejezésre is juttatja az által, hogy számos megvalósítást sikerült véghezvinni, ezek által pedig szépíteni, korszerűsíteni a községet – hangsúlyozta az ünnepségen nyitóbeszédében Bács Márton Csaba polgármester. Mint mondta, a községháza felújítása mára már szükségszerű volt, hiszen az elmúlt nyolc évben egy három szobás intézményből igazgatták a települést.  Elsősorban nem saját kényelműk biztosítása, hanem annál fontosabbnak tartottak más fejlesztéseket eszközölni a közösség érdekében. A 2011-ben elkezdett és nemrégiben befejeződött felújítási munkálatok nyomán az új épület kilenc irodahelyiségnek, egy levéltárnak és tárgyalónak is otthont ad. Az elvégzett munkálatok 320 ezer lejbe kerültek, amelyet a hivatal saját jövedelméből finanszírozott.

“Ott, ahol kezükbe vették a sorsukat az emberek, elindult a településfejlesztés. Sepsibükszádon a fellendülés a település különválása óta kezdődött meg. Mindazok a megvalósítások, amelyek létrejöttek a közös munka eredménye. Akkor hatékony a helyi önkormányzat munkája, ha azt egy erős megyei önkormányzat, valamint egy erős parlamenti képviselet egészíti ki. Háromszéken az elmúlt években számtalan megvalósítással számolhatunk, ezek között szerepel Székelyföld legnagyobb beruházása is, a 12-es országút felújítása 220 km-es szakaszon amely Sepsibükszádon is áthalad”- mondta el ünnepi beszédében Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hozzáfűzte: „Meggyőződésünk, hogy a vas és beton megvalósítások mellett fontos a lelki összekapcsolódás is, az ifjúság, a jövő generációjának segítése, valamint a közösségi hangulat megteremtésének kérdése is.

Az ünnepség végén az avatószalagot a község polgármestere és Tamás Sándor megyei elnök vágta át. Ezt követően pedig Bakó Ferenc plébános megáldotta az épületet, majd a résztvevők meglátogatták az intézményt.

 

Hírek