Itt vagy: » Hírek » Folytonosság a versenysportban

Folytonosság a versenysportban

2023. július 25., kedd

Kovászna Megye Tanácsa idén is biztosít támogatást a sporttörvény alapján az egyéni és csapatsportoknak – többek között ez szerepelt napirenden a megyei tanács szerdai soros ülésén.  

A 2023-2024-es versenyszezonra a SepsiSic Sportklub 4,5 millió lejt kap a megyei önkormányzattól, erről a szerdai tanácsülésen döntöttünk. Ebben az évben 2.049.089 lejt utalunk, a fennmaradó részt jövő év első felében kapják meg. Fontosnak tartjuk, hogy minden gazdasági nehézség ellenére legyen folytonosság, és támogassuk a versenysportokat is. Ilyen téren a Sepsi Sic sportolói az élen járnak, legyen szó kosárlabdáról, kézilabdáról, birkózásról, kerékpárról, asztali teniszről” – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, hozzátéve, hogy következnek más sportegyesületek is.  

Idén a SepsiSic teremlabdarúgó szakosztályt indít, valamint további újdonság, hogy a női kézilabda csapattal beiratkoznak a romániai második vonalbeli bajnokságba – tájékoztatta a testületet Ambrus József megyei tanácsos, a Sepsi-SIC elnöke.  

A szerdai soros ülésen döntöttek a megyei tanács tulajdonában levő sepsibükszádi utászházról is, amelyet lebontanak, helyére hegyimentő és képzési-központot építenek. Az utászház és a hozzá tartozó félhektáros terület a Szent Anna-tó felé vezető út mellett található, a környék megyénk egyik legvonzóbb része a turisták számára. Az új épület összfelülete 412 négyzetméter lesz, a beruházás értéke közel 7 millió lej.    

A megyei tanácsosok aktualizálták az Angyalos és a vasúti átjáró közötti útszakasz korszerűsítési munkálatainak költségvetését, amelyet az Anghel Saligny-programból finanszíroznak. Ezen a szakaszon már elkezdődtek a munkálatok.   

Hírek