Itt vagy: » Hírek » Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében

Gyakornoki program Sógor Csaba EP-képviselő kabinetjében

2010. március 24., szerda

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.  A program célja: lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába. 

 

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben. 

  A program célja: lehetőséget teremteni fiatal romániai magyar szakemberek és felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatot az Európai Parlament működéséről, és aktívan bekapcsolódjanak a Sógor-kabinet munkájába. 

  A program felépítése: a sikeres pályázók egy-egy hónapos (az EP naptárának függvényében lehet több-kevesebb) gyakornokságot végeznek az Európai Parlamentben, segítve a képviselő munkáját. A gyakornoki program 2010. szeptember 1-én indul és előreláthatólag 2011. július közepéig tart. A sikeres pályázókkal egyeztetett beosztás szerint történik majd a kiutazás. Az időpontra vonatkozó preferenciákat (2-3 választott hónap) a pályázati anyagban kérjük megjelölni! 

  Részvételi feltételek:

  - 20 – 35 év közötti életkor

  - legalább két elvégzett főiskolai vagy egyetemi év

  - két idegen nyelv középfokú ismerete, ezek közül az egyik angol, francia vagy német

  - felhasználói szintű számítógépes ismeretek

  - alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez 

  A pályázatnak tartalmaznia kell:

  - rövid szakmai önéletrajz (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)

  - diplomamásolat, ill. hallgatói jogviszony igazolás

  - nyelvtudást igazoló dokumentumok

  - motivációs levél maximum 1 oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy a jelölt miért szeretne gyakorlatra jelentkezni az Európai Parlamentbe, milyen elképzelései vannak a gyakorlattal kapcsolatban, ill. miképpen illeszkedik a program jövőbeni terveihez

  - 2 ajánlólevél (egy felsőoktatási intézménytől/munkahelyről ill. egy közéleti személyiségtől/civil vagy politikai szervezettől, egyháztól)

  - fénykép 

  A pályázati anyag alapján kiválasztott jelölteknek szakmai ismereteiket és nyelvtudásukat egy írásbeli teszt során kell bizonyítaniuk, melynek időpontjáról és helyszínéről a későbbiekben kapnak tájékoztatást. A teszten legjobb eredményt elért jelentkezők számára szóbeli meghallgatásra kerül sor.

  Támogatás: A kiválasztott pályázók a gyakorlat ideje alatt anyagi támogatásban részesülnek, amiből a felmerülő költségeket (utazás a gyakorlat helye és romániai lakhelye között, szállás, betegbiztosítás, étkezés, zsebpénz) állni tudják. 

  A pályázatokat a kért dokumentumok másolataival együtt a csaba.sogor@gmail.com címre kérjük elküldeni 2010. április 23-ig.

Hírek