Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Háromszéki szórványprogram

Háromszéki szórványprogram

2010. február 1., hétfő

A szórványban élő magyar közösségek támogatása a célja annak a programnak, amelyet egyhangúlag hagyott jóvá csütörtöki ülésén Kovászna Megye Tanácsa. A Hunyad megyével történő együttműködés nem hivatalos formában közel egy éve tart.

A szórványban élő magyar közösségek támogatása a célja annak a programnak, amelyet egyhangúlag hagyott jóvá csütörtöki ülésén Kovászna Megye Tanácsa. A Hunyad megyével történő együttműködés nem hivatalos formában közel egy éve tart. A kezdeményezés célja a Hunyad megyében szórványban élő magyar közösség identitásának megőrzése, ezért számos közös oktatási, kulturális tevékenységet támogat majd Kovászna Megye Tanácsa.


Tapasztalatcsere, egymás kulturális értékeinek megismerése céljából cserekirándulásokat, táborokat szerveznek iskolásoknak, egyetemistáknak, tanároknak, nyugdíjascsoportoknak. A megyei tanács vállalja majd a Háromszék Táncegyüttes hunyadi fellépéseinek támogatását, a szórványbeli néptánccsoport há¬romszéki kiszállását. Hunyad megyében különféle zenei és kulturális eseményeken vennének részt háromszéki művészek. A néprajzi kiállításokat mindkét helyszínen bemutatnák. Jelenleg a megyei önkormányzat a Hunyad megyei Corvin Savaria Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást, a továbbiakban azonban az önkormányzatokkal, más civil szervezetekkel is szorosabb kapcsolatra törekszenek.

Farcádi Botond írása I T T olvasható.

Hírek