Itt vagy: » Hírek » Háromszékiek a Tállya BBQ fesztiválon

Háromszékiek a Tállya BBQ fesztiválon

2018. október 10., szerda

Két háromszéki csapat vesz részt október 12-14. között a magyarországi Tállyán megrendezésre kerülő Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulóján.

 

Két háromszéki csapat vesz részt október 12-14. között a magyarországi Tállyán megrendezésre kerülő Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulóján.

A tokaji borvidéken zajló II. Tállya BBQ Verseny & Fesztiválra Európa minden részéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. Ezen kívül a KCBS felajánlása szerint a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre.

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ügyvezető igazgatója szerint a megyeszékhelyen júniusban megszervezett I. Transylvanian BBQ Festival és AgroFeszt kaput nyitott a térség gasztronómiai rendezvényeinek bővítésére, a tállyai esemény pedig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a gyakorlottabb csapatoktól tanuljanak, az ott szervezett tudást pedig a jövő évi hazai fesztiválon alkalmazzák.

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület társulva a sepsiszentgyörgyi Eleven Steet Food-al, a Transylvanian BBQ csapatként versenyez. Bunta Álmos, az Eleven Street Food ügyvezetője szerint fontos, hogy a helyi közösséggel megismertessék, miben rejlik a hagyományos flekkensütés és a barbecue-zás közötti különbség, illetve elterjesszék azt. „Minden, ami a helyi turizmust serkenti, pozitív kezdeményezésnek látom”—fogalmazott.

A másik megyeszékhelyi csapat, a Bertis BBQ Family, amelynek sütőmestere Falvai János, a tállyai esemény kapcsán elmondta: a barbeque-zás „egy életérzés, teljesen más világ. A konyha műfajnak a másik oldala, hosszú órákon át dolgozunk. Bízok benne, hogy ez a rendezvény a kapcsolatépítésre is jó alkalmat ad és jövőre minél több külföldi csapat fog részt venni a Kovászna megyei BBQ fesztiválon.”

A magyarországi rendezvényen 37 csapat erősíti a mezőnyt, ahol jelen lesz Európa első nyolc csapata is.

Hírek