Itt vagy: » Hírek » Háromszékről indul a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye

Háromszékről indul a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye

2017. augusztus 7., hétfő

Történetében először indul Háromszékről Székelyföld Kerékpáros Körversenye: a 11. alkalommal megszervezett verseny megnyitóját és a prológot Sepsiszentgyörgyön tartják, a verseny első szakasza csütörtökön kezdődik Orbai-, Kézdi- és Sepsiszéken áthaladó útvonalon, majd Erdővidéket is érintve Székelyudvarhelyre érkezik a mezőny

Történetében először indul Háromszékről Székelyföld Kerékpáros Körversenye: a 11. alkalommal megszervezett verseny megnyitóját és a prológot Sepsiszentgyörgyön tartják, a verseny első szakasza csütörtökön kezdődik Orbai-, Kézdi- és Sepsiszéken áthaladó útvonalon, majd Erdővidéket is érintve Székelyudvarhelyre érkezik a mezőny.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyét 2007-ben kezdeményezte Csíkszereda városvezetése és a Tusnad Cycling Team, egyrészt azért, hogy versenylehetőséget teremtsenek a sportág képviselői számára, másrészt, hogy népszerűsítsék a régió szépségeit. „Kovászna Megye Tanácsa a kezdetektől támogatta a körversenyt, ebben az évben a szervezésben is besegítünk, a Kovászna megyei szállást és étkezést biztosítjuk a közel 200 résztvevőnek és vendégnek" – tájékoztatott Tamás Sándor elnök. Mint fogalmazott, a székely kör jó lehetőséget teremt, hogy felhívják a figyelmet a térség értékeire, szerinte minél több ilyen típusú rendezvényre van szükség, ahol Székelyföldet egységesen népszerűsítik.  

Az augusztus 9-12 között zajló verseny első szakasza Kovászna városában rajtol augusztus 10-én, csütörtökön 11 órától: a biciklisek a fürdővárosból Kézdivásárhely irányába indulnak, majd Csernáton, Sepsiszentgyörgy, Hídvég, Bölön, Nagyajta, Barót, Olasztelek, Vargyas érintésével Székelyudvarhelyig kerekeznek, 159,3 km-es távot megtéve.

Pénteken, augusztus 11-én 11 órakor Székelyudvarhely központjából indulnak útra a második szakaszra a kerékpárosok, Fenyéd után a Libán-tetőn lesz egy hegymenés, majd Gyergyócsomafalva, Gyergyószentmiklós és Gyergyótekerőpatak érintésével északi irányból is megmássza a mezőny a Libán-tetőt, majd Szentegyháza érintésével Csíkszeredában lesz a befutó.

Szombaton, augusztus 12-én két félszakasz vár a mezőnyre. Délelőtt 10 órakor kezdődik a 3A szakasz, az egyéni időfutam során a Hármaskereszttől Hargitafürdőig tekernek fel a kerékpárosok. Délután 17 órakor kezdődik a verseny utolsó – 3B – szakasza, a sportolók Csíkszeredából indulnak, majd Csíkákos és Csíkszépvíz után visszatér a mezőny Csíkszeredába, majd Alcsík felé kerekeznek Csíkszentkirály, Csíkbánkfalva és Csíkszentlélek felé, ezt követően pedig a hargitai megyeszékhely utcáin kialakított pályán fejezik be a viadalt. A verseny díjkiosztója 20 órakor kezdődik Csíkszeredában, a Szabadság téren.

Szervezők: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a VSK Csíkszereda, Hargita Megye Sport és Ifjúsági Igazgatósága, az Intersport Egyesület és a Siculus Alpin Club.

A rendezvényt ebben az évben is számottevő anyagi és szervezésbeli támogatásban részesítették a sportesemény partnerei: Hargita Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely Önkormányzata.

A Székely Kör főtámogatói: ING Service, Tusnád Ásványvíz Rt., Magyar Turisztika Ügynökség és a Ciuc Radler. Támogatók: Hinode Service, Bagoly Logistic, Amigo&Intercost, Bellotto és a Cat Line.


 

Hírek