Itt vagy: » Hírek » Hat tonna krumplit adományozott Szentkatolna

Hat tonna krumplit adományozott Szentkatolna

2010. március 4., csütörtök

Kézdiszentkatolna polgármesterének felajánlására, közel hat tonna krumplit szállítottak március elején a Hunyad megyébe, Dévára. Ebből a szállítmányból a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a dévai Téglás Gábor Iskolaközpont részesült. 

Kézdiszentkatolna polgármesterének felajánlására, közel hat tonna krumplit szállítottak március elején a Hunyad megyébe, Dévára. Háromszék és Hunyad megye képviselői nemrég megyeközi együttműködési szerződést írtak alá, azzal a céllal, hogy Székelyföld és a szórvány közti kapcsolatokat erősítésék. Kulturális programok mellett a krumpliadomány is nagy segítségnek bizonyult. Ebből a szállítmányból a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a dévai Téglás Gábor Iskolaközpont részesült. Az alapítvány Erdély-szerte közel kétezer gyermeket nevel, negyven intézményből álló hálózatában, az oktatási intézmény pedig Hunyad megye egyetlen önálló magyar tanintézménye, amely számos gyerek számára biztosít bentlakást, ellátást.

Kocsis Attila iskolaigazgató és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megköszönték a felajánlást, Böjte Csaba az Ablak a végtelenre című könyvét küldte ajándékba Tusa Leventének, Szentkatolna polgármesterének. A könyv Böjte Csaba gondolatait tartalmazza Istenről, vallásról, életről, emberről, mely tanításként szolgálhat minden hívő ember számára.

„Hasonlóan nagylelkű adományokat továbbra is fogadnak Hunyad megyében. A mi felelősségünk, hogy lehetőségeink szerint segítsünk a hozzánk tartozókon” – fogalmazott Tamás Sándor önkormányzati elnök. Azok a települések, szervezetek, személyek, akik segíteni szeretnének Kovászna Megye Tanácsánál jelezhetik szándékukat. 

Hírek