Itt vagy: » Hírek » Honismereti és kapcsolatteremtő tábor Hunyad megyében

Honismereti és kapcsolatteremtő tábor Hunyad megyében

2010. július 27., kedd

Idén kilencedik alkalommal került sorra Hunyad megyében a baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület által szervezett honismereti és kapcsolatteremtő tábor, melyben 11 háromszéki, erdővidéki és 15 vajdahunyadi diák vett részt.

Idén kilencedik alkalommal került sorra Hunyad megyében a baróti Gaál Mózes Közművelődési Egyesület által szervezett honismereti és kapcsolatteremtő tábor, melyben 11 háromszéki, erdővidéki és 15 vajdahunyadi diák vett részt. A szervezésben társunk volt a vajdahunyadi városi RMDSZ szervezet is. A tábor célja Hunyad és Fehér megye történelmi és természeti örökségének megismerése, ugyanakkor baráti kapcsolatok kialakítása, erősítése Hunyad megyei és háromszéki fiatalok között. A tábor vezetői Babos Aranka (Vajdahunyad), Demeter László és Fazakas Tünde (Barót) arra törekedtünk, hogy a tábor valódi élményt jelentsen a résztvevő diákoknak, ugyanakkor történelmi, természetrajzi ismereteiket is gyarapítsák.

A július 17-24. között sorrakerülő tábor idején számos érdekes helyszínt kerestek fel közösen: a vajdahunyadi Hunyadi várkastélyt, Déva várát, az őraljaboldogfalvi református templomot és a Kendeffy kastélyt, Alvinc nevezetes helyeit, a gyulafehérvári székesegyházat, a demsusi ortodox templomot. Csodálatos természeti környezetben gyönyörködhettek gyermekeink a hátszegi bölényrezervátumban, a csáklyai rómaifürdőnél, az aranyi hegy vagy kenyérhegy lábainál, vagy a piski arborétumban.

Népszerűnek bizonyult a csernátoni Csiporkázó Játszóház Egyesület munkatársai által a vajdahunyadi magyar házban tartott kézművesfoglalkozás, a Kalánfürdőn és a Csolnakosi kempingnél zajló strandolás, valamint a vajdahunyadi záróbuli.

A tábor során számos ismerettel gazdagodtak diákjaink, de talán legnagyobb hozadéka a tábornak, hogy barátságok szövődtek, megható volt a búcsúzkodás, és reményeink szerint ezeket a kötelékeket erősíteni tudjuk a jövőben.
A tábor támogatói a Communitas Alapítvány valamint Kovászna Megye Tanácsa voltak, kiknek segítségét ezúton is köszönjük.


DEMETER LÁSZLÓ
megyei tanácsos
a Tanügyi, kulturális, művészeti, ifjúsági, civilszervezetekért és sportért felelős szakbizottság elnökének beszámolója
 

Hírek