Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Idén utoljára találkoztak a kézdiszéki polgármesterek

Idén utoljára találkoztak a kézdiszéki polgármesterek

2009. december 23., szerda

A felső-háromszéki polgármesterek idei utolsó találkozójának házigazdája Tusa Levente szentkatolnai polgármester volt. Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Klárik László megyemenedzser, Bokor Tibor szenátor és Olosz Gergely képviselő is jelen volt az idei esztendőt kiértékelő munkaülésen.

A felső-háromszéki polgármesterek idei utolsó találkozójának házigazdája Tusa Levente szentkatolnai polgármester volt. Tamás Sándor megyeitanács-elnök, Klárik László megyemenedzser, Bokor Tibor szenátor és Olosz Gergely képviselő is jelen volt az idei esztendőt kiértékelő munkaülésen. Tamás Sándor arra kérte a polgármestereket, a kifizetéseket intézzék el, nehogy az el nem költött pénz visszakerüljön az államkasszába. A legsürgősebb, hogy ahol iskolák épülnek, a tanfelügyelőségen keresztül hívják le a pénzeket. A 7-es kormányrendeletnél is vannak összegek, melyeket e pár nap alatt el kell költeni. Idén több pénzre nem lehet számítani — mondotta a megyei önkormányzat elnöke, azt is kiemelve, hogy idén a csapatmunkának köszönhetően minden második nap egymillió euró érkezett a megyébe, s ez nem elhanyagolható teljesítmény.

 


Ha kormányra kerülünk — mondotta —, ennél is több pénzt fogunk hozni a megyébe régiófejlesztésre (az ozsdolai sportcsarnok például 4 500 000 lejbe került). A találkozó végén Opra István római katolikus plébános megáldotta és megszentelte a községháza új, nemrég befejezett gyűléstermét.
A januári polgármester-találkozó házigazdája Rácz Károly kézdivásárhelyi polgármester lesz.

Az eredeti cikk a Háromszék honlapján I T T olvasható.

Hírek