Itt vagy: » Hírek » Jutalmat kaptak a rendőrök

Jutalmat kaptak a rendőrök

2015. április 7., kedd

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – ez a hat személy vehetett át oklevelet és pénzjutalmat a 2014. évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

Filep Béla, Elekes József, Domokos Csaba, Tudor Nicolae-Mihai, Eșeanu Costel, Cîrlig Benone Valentin – ez a hat személy vehetett át oklevelet és pénzjutalmat a 2014. évben kifejtett kiemelkedő tevékenységéért.

A Rendőrség Napja alkalmából szervezett eseményen, szerdán, a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban a Kovászna megyei rendőrség állományából csak azok nem vettek részt, akik éppen szolgálatot teljesítettek. Dr. Ion Popa a megyei rendőrség főfelügyelője elmondta, hogy ez a pálya folyamatos elhivatottságot feltételez, ugyanakkor a kihívásoknak is meg kell felelni, hiszen a munka mellett az Európai Unió által megkövetelt normákhoz is igazodni kell. Ion Popa arra is felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy Kovászna Megye Tanácsának segítségével idén 6 személy fejenként 500 lejes pénzjutalom is jár az évente odaítélt kitűntetés mellé.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, köszöntőjében elmondta: „Arra kérem önöket, hogy tudatosítsák önmagukban: az emberek komoly elvárásokkal tekintenek önökre, azt várják el a rendőrségtől, hogy viselkedésükkel és korrektségükkel mintái legyenek a közösségért végzett szolgálatnak. Azt kívánom, hogy azokból a személyekből, akik a törvények betartásáért dolgoznak, ne befolyásoljon senkit gazdasági vagy bármilyen más érdek, hogy az önök munkája lehessen mindig független. Az a feladatunk, hogy önökkel együtt elemezzük a tevékenységet és segítsük az intézmény működését. A hiányok megszüntetése olyan feladat, amelyet Kovászna Megye Tanácsa továbbra is támogatni fog.”

Az elmúlt évek során szorosabbá vált a megyei rendőrség és az önkormányzat közti együttműködés: Háromszék forgalmasabb bejáratainál, elsősorban a megyei tanács hozzájárulásának köszönhetően több helyen is térfigyelő kamerákat helyeztek el, amelyek segítik a rendőrség munkáját.

Hírek