Itt vagy: » Sajtószoba » Sajtófigyelő » Kanadában koncertezett Dancs Annamari

Kanadában koncertezett Dancs Annamari

2010. április 3., szombat

A napokban ért véget Dancs Annamari kéthetes kanadai koncertturnéja, erről maga az énekesnő számolt be csütörtöki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján. Őszre is visszahívták, a mostaninál több, hét-nyolc helyszínre várják.

A napokban ért véget Dancs Annamari kéthetes kanadai koncertturnéja, erről maga az énekesnő számolt be csütörtöki sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján. Őszre is visszahívták, a mostaninál több, hét-nyolc helyszínre várják. A Tein teaházban tartott ismertetőn jelen volt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is, ugyanis a megyei önkormányzat anyagilag is támogatta Dancs Annamari kanadai turnéját. Az évekkel ezelőtt elkezdett együttműködés Dancs Annamarival hasznos volt, ezt a megyei önkormányzat és a városháza is folytatja — közölte Tamás Sándor. ,,Úgy tekintünk Annamarira, mint a megye kulturális nagykövetére, mert azt a hangot, azt a műfajt, amelyet ő képvisel, nagyon sokan szeretik, itthon és a nagyvilágban is. Az ő sikere, életpályája, az, hogy tehetséggel, sok munkával Sepsiszentgyörgyről, Székelyföldről is lehet kiemelkedő sikereket elérni, példa lehet mások számára is, ő nem csak saját magát, hanem a térséget is képviseli, ismertté teszi, ez a megyemarketing szempontjából is hasznos" — jegyezte meg a tanácselnök.


Nagyon nyitott, de türelmes, nyugodt embereknek koncertezett Torontó­ban és Calgaryban, ahova a kanadai magyarok meghívására érkezett. ,,Más mentalitás, más világ, csodás helyeken jártunk, de telt lélekkel hazatérni a legnagyobb öröm" — összegezte tapasztalatait Dancs Annamari, mondván, hogy a dalok között, de az előadás után is sokat mesélt Háromszékről, Erdélyről. Utóbbit ott leginkább változatlanul Drakulával társítják, az átlagos kanadai Európát is egy országként ismeri. Baráti, családias légkör alakult ki a koncertek alatt és után, általában 150—200 érdeklődőnek énekelt ,,könnyűzenét, operettet és nosztalgiadalokat". Az énekesnő azt is elmondta, Romániában gondot jelent, hogy sok fiatal tehetség nem tud megnyilvánulni, ezért fontos, hogy egy közösség, az ott élő emberek is támogassák az alkotókat.

Őszre tervezett kanadai koncertútja előtt egyelőre más feladatok várják: intenzíven próbál a bukaresti operettszínházban, májusban mutatják be a Marica grófnőt és a Víg özvegyet, mindkét előadásban szerepel, továbbá videoklipet készülnek forgatni új, Aha című dalához. Zenei pályájáról szólva azt mondja: ,,úgy érzem, nagyon sok minden csak most kezdődik el, a 2008-as Aranyszarvas fesztiválkor azt hittem, ez a csúcs, innen már nincs tovább, de ez nem igaz, mindig van tovább, újabb lehetőségek nyíltak előttem; az operett és a könnyűzene műfajban maradok, számomra nincs nyelvi akadály, az, hogy magyarként meghívtak a bukaresti operettszínházba, hogy románul énekeljek, ez is egy elismerés, ösztönözés arra, hogy van mit tennem ezen a pályán.”

Mózes László

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Hírek