Itt vagy: » Hírek » Kezdődhet a Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti megyei út korszerűsítése

Kezdődhet a Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti megyei út korszerűsítése

2017. október 5., csütörtök

Szerdán aláírták a Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti megyei út újjáépítéséről szóló kivitelezési szerződést. Kovászna Megye Tanácsa a 660 napot tartó közbeszerzési herce-hurca után a sepsiszentgyörgyi Valdek Impex kft.-vel szerződött

Szerdán aláírták a Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti megyei út újjáépítéséről szóló kivitelezési szerződést. Kovászna Megye Tanácsa a 660 napot tartó közbeszerzési herce-hurca után a sepsiszentgyörgyi Valdek Impex kft.-vel szerződött.

A meghirdetéstől számítva közel két év telt el, ez idő alatt hatszor kellett az ajánlatokat újraértékelni, a vesztes cégek ötször fellebbeztek az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácsnál (CNSC), egyszer pedig a Brassói Táblabíróságnál. Az árverésre eredetileg nyolc cég jelentkezett, az 5,9 kilométeres út építését 6,55 millió lejért kell elvégeznie a nyertes cégnek.

 „A Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti megyei út építésére meghirdetett licit az iskolapéldája annak, hogy mennyire kontraproduktív a jelenlegi romániai közbeszerzési rendszer. Tavaly is, idén is belefoglaltuk a költségvetésünkbe az építkezés költségeit, de nem láttuk a végét a folyamatnak. Közel két év után sikerült pontot tenni a végére, kezdődhet az útépítés, ami annál is inkább sürgető beruházás, hogy a jövő héttől elindul a lécfalvi hulladékkezelő központunk. Így gyakorlatilag a forgalom alatt kell utat építeni. A nyertes cég hamarosan elkezdi a munkát” – tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti, DJ 121A megyei út korszerűsítéséről szóló szerződés a rendes alapra húzott két rétegű aszfaltburkolat mellett tartalmaz 860 méter járda, 100 méter betonozott sánc, 8690 méter földsánc, 12 darab hosszanti áteresz, 7 darab keresztáteresz építését és 13 mellékút bekötését is.  

Hírek