Itt vagy: » Hírek » Kezdődik a kommandói tábor építése

Kezdődik a kommandói tábor építése

2017. március 11., szombat

A Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő intézmény 2015-ben vette át a kommandói tábort, a megyei önkormányzathoz pedig 2009-ben került a leromlott állapotban levő létesítmény, amelyet már tíz éve nem működtetett a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság

Új ifjúsági tábor épül Kommandón, a hajdani pionírtábor helyére három margarétás panzió és hostel kategóriának megfelelő létesítményt épít a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola. Ezen a héten már lebontották a közel negyvenéves faházikókat és az időjárás függvényében hamarosan megkezdődik az építkezés, a tervek szerint jövő nyáron az átadás is megtörténik – számolt be Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója.

A Kovászna Megye Tanácsa fenntartásában működő intézmény 2015-ben vette át a kommandói tábort, a megyei önkormányzathoz pedig 2009-ben került a leromlott állapotban levő létesítmény, amelyet már tíz éve nem működtetett a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság.  

"Két tábort vettünk át, a zabolai Csipkés jobb állapotban volt, ott javításokkal meg tudtuk oldani, hogy folytatni lehessen a működtetését, a kommandói tábor esetében viszont teljes újjáépítésre van szükség. Mint ismeretes, a tábor az idén leégett iskola udvarán található, ahová ugyancsak új épületet tervezünk, így a két létesítmény, a sportcsarnokkal és sportpályával együtt színvonalas ifjúsági központtá válhat, amely ösztönzően hat majd Kommandó mindennapjaira is" – fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.  

 "Minden gyereknek joga van a táborozáshoz, ez az egyik alapelvünk, hiszen, a táborok meghatározó élményeket jelentenek a diákok, fiatalok életében. Kommandó természeti adottságai télen-nyáron kiválóak például erdei iskolák működtetésére is, de a tábor felszerelése lehetőséget ad majd, hogy sportolók felkészülési helyszíne legyen. Azt szeretnénk, hogy a Kommandó-élmény a következő generációk életében is jelen legyen" – tájékoztatott Gáj Nándor igazgató.

A hajdani faházikós tábor helyére három épületet húznak fel, a főépületben 90-en férőhelyes ebédlőt alakítanak ki, a másik kettőben 2-3 ágyas szobák lesznek, összesen ötven szálláshellyel. Az udvaron füves sportpályát alakítanak ki, így edzőtáboroknak is megfelelő helyszín lesz. A munkálatok értéke 4 436 320 lej, amelyet teljes mértékben Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz. Az építkezés várható időtartama 16 hónap.

Hírek