Itt vagy: » Hírek » Kiránduljunk itthon: Károly walesi herceg üzenetét mutatták be Zalánpatakon

Kiránduljunk itthon: Károly walesi herceg üzenetét mutatták be Zalánpatakon

2020. augusztus 4., kedd

A belföldi turizmus, Románia kulturális és természeti értékeinek felfedezésére, a helyi szállodák és éttermek előnyben részesítésére ösztönöz Károly walesi herceg. Az erről szóló kisfilmet augusztus 4-én, zalánpataki házánál mutatták be a romániai turizmust támogató kampány részeként.

A belföldi turizmus, Románia kulturális és természeti értékeinek felfedezésére, a helyi szállodák és éttermek előnyben részesítésére ösztönöz Károly walesi herceg. Az erről szóló kisfilmet augusztus 4-én, zalánpataki házánál mutatták be a romániai turizmust támogató kampány részeként.

Kilenc csodálatos régiót, Máramarostól a Duna Deltáig, a népi hagyományokat, épített örökséget, köztük a kúriákat és kastélyokat, természeti adottságokat, kulturális és gasztronómiai értékeket foglalja magába a Charlie Ottley rendező, a Wild Carpathia producere által elkészített ötperces dokumentumfilm, melynek narrációját Károly herceg jegyzi. 

Ő királyi felsége minden évben ellátogat Zalánpatakra. Mivel az idei útja elmarad elküldte üzenetét, amelyben kiemelte, óriási bizonytalanság és szorongás jellemezte az elmúlt időszakot, amikor nemcsak az emberek biztonsága, hanem jóléte, megélhetése is veszélyben volt.  „Pontosan tudom, hogy milyen pusztító hatással volt a turizmusra, hotelekre, vendéglőkre és egyéb turisztikai vállalkozásokra, ahol több millió embernek vált bizonytalanná a munkahelye” – fogalmazott. Éppen ezért Károly herceg arra biztat mindenkit, hogy a korlátozások feloldásával a saját országában töltse szabadidejét, megismerve a „helyi csodákat”, a „körülöttünk levő világot”. „Itt egy remek alkalom, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a kulturális örökségeinkkel és felfedezzük gyökereinket. Megvagyok győződve, hogy azok a romániai lakosok, akik ezt teszik, látni fogják, hogy országuk szépsége örömet nyújt, és a legnagyobb megelégedéssel és büszkeséggel tölti majd el őket” – tette hozzá.

Az esemény házigazdája gróf Kálnoky Tibor is arra biztatott minden kirándulni vágyót, hogy fedezzék fel Erdélyt, Székelyföldet, hiszen bármerre megy az ember gyönyörű, egyedi tájakat fedezhet fel. 

A rendezvény partnere Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület. Grüman Róbert, a megyei önkormányzat alelnöke összegezve az elmúlt időszakot kihangsúlyozta: „a koronavírus járvány térdre kényszerítette a turizmust Romániában. Elsőként a belföldi turizmus az, ami el tud indulni. Ezzel és a megyei turisztikai egyesület Safe Place kampányával cseng egybe Károly herceg üzenete is, mely arra buzdít, hogy fedezzük fel régiónkat. Mindez egyfajta megerősítésként is szolgál a turizmusban dolgozó vállalkozók számára. Rendkívül fontos, hogy ezt az országos eseményt Zalánpatakon, Kovászna megyében sikerült megszervezni, ezzel is visszaigazolva a megye óriási turisztikai lehetőségeit.”

Románia szerelmese, rendszeres látogatója Charlie Ottley, a Wild Carpathia írója és műsorvezetője nagy csodálattal vélekedik a régióról. „Románia egyedülálló, mesebeli ország. Ha megóvjuk és megmutatjuk természeti és kulturális kincseit, a turizmus minden régiójában jólétet biztosíthat. Remélem, hogy Őfelsége Románia iránti mély szeretete és szavai arra ösztönzik az embereket, hogy büszkék legyenek örökségükre, és új szemszögből nézzék saját országukat” – összegezi a brit szakember. 

Hírek