Itt vagy: » Hírek » Költségvetéskiigazítás a napirenden

Költségvetéskiigazítás a napirenden

2021. szeptember 27., hétfő

Költségvetéskiigazítás miatt ült össze pénteken reggel Kovászna Megye Tanácsa. A hozzáadott értékadóból származó visszaosztások nyomán Kovászna megye 978 ezer lejt kapott célirányos kiadásokra, illetve 2,3 millió lejt a megyei utak karbantartására. A jövedelemadóból visszaosztott összegekből a megye 907 ezer lejt kapott, míg a helyi költségvetések kiegyensúlyozására 127 ezer lejt utaltak.

A célirányos összegekből 86 ezer lejt arra kaptunk, hogy ebből finanszírozzuk a szeptember-decemberi időszakban tej-kifli-alma programot. A hídvégi idős otthonunk fenntartására 87ezer lejt, míg 19 ezer lejt a nemklerikális egyházi alkalmazottak bérére kaptunk, a megyei utak karbantartására pedig 2,3 millió lejt irányoztak elő” – ismertette Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Újraszámolta a Közpénzügyi Hivatal a Kovászna megyében év végéig megvalósítható jövedelemadót, az ebből visszaosztott összeg 1,03 millió lej. Ebből 45 ezer lejt a Bod Péter Megyei Könyvtár kap, a sepsiszentgyörgyi székhelye mögötti tér rendbetételére és egy új hőközpont megvásárlására. Zajlik a sepsiszentgyörgyi megyei kórház régi épületének felújítása és bővítése, az Egészségügyi Minisztérium finanszírozásával végzett, nagyléptékű munkálathoz Kovászna megye is hozzájárul, az önkormányzattól most 300 ezer lejt hagytak jóvá. A fennmaradó részt működési költségekre fordítják.

 

Hírek